CHP'li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkındaki soruşturma tamamlandı

CHP'nin FETÖ’den tutuklandığı için görevinden alınan Urla Belediye Başkanı Oğuz hakkındaki iddianame kabul edildi. FETÖ'ye üye olmak ile suçlanan Oğuz'un 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

CHP'li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkındaki soruşturma tamamlandı

Fethullahçı Terör Örgütüne üye olduğu iddiasıyla 16 Aralık 2019’da tutuklanan CHP’nin Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianame 28 günde mahkemeye sunuldu. İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi, “FETÖ üyesi” iddiasıyla hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Burak Oğuz’un iddianamesini kabul etti.

İddianamede görevden uzaklaştırılan CHP’li Oğuz'un FETÖ'nün mahrem imamı Hüseyin Ç. ile uçakta yan yana ABD'ye gittiğine ilişkin bilgi ve belgelere yer verildi. Oğuz’un mahrem imam ile birlikte 26 Ekim 2010'da ABD’ye birlikte gittiği iddiası; HTS, pasaport kontrol ve uçuk bilgileriyle de desteklendi. ABD’ye tek bağına gittiği belirten Oğuz’un Türkiye’ye dönerken de yine FETÖ’nin mahrem imamı Hüseyin Ç. ile döndüğüne ilişkin bilgi ve belgeler iddianamede yer aldı.

İddianamede CHP’li Burak Oğuz’un mahrem imam Hüseyin Ç. ile 39 kez görüştüğü bilgisi de aktarıldı.

CHP’li belediye başkanı Oğuz’un 14 Mart 2010'da da yurt dışına çıktığı, 17 Mart'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'nı kullanarak yurda döndüğü belirtildi. Bu seyahatte FETÖ firarisi gazeteci Adem Yavuz Arslan, FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Emir Ağbaş, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri FETÖ davasında yargılanan Mustafa Muhammet Günay ve FETÖ'den işlem gören 4 kişinin de olduğu iddianamede anlatıldı.

Savcı iddianamede, Oğuz'un yurt dışı seyahatlerine, iş ilişkisine ve hakkında toplanan bilgi ve belgelere de etraflıca yer verdi. Oğuz'un üzerine kayıtlı birçok telefon hattının olduğu dile getirilen iddianamede, bazı telefon hatlarının FETÖ mensupları tarafından kullanıldığı, birçok kez de bu kişilerle irtibata geçtiğine ilişkin HTS kayıtları yer aldı.

CHP’li tutuklu belediye başkanı Oğuz’un 15 Temmuz darbe girişimini planlayan 5 sivil imamdan biri olan Hakan Çiçek ile olan telefon irtibatı HTS kayıtlarından iddianameye aktarıldı. İddianamede Oğuz’un Deniz Kuvvetleri mahrem imamı olan Metin ve Fevzi kod adlarını kullanan Hakan Çiçek ile 10 Aralık 2012 ile 24 Mart 2014 arasında 17 kez irtibat kurduğu belirtildi.

CHP’nin Urla belediye başkanı Burak Oğuz’a sorgusunda 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yöneten 5 sivil imamdan biri olan Hakan Çiçek ile irtibatına verdiği "Hakan Çiçek ismi tanıdık geldi. Muhasebesini tuttuğum bir şirketin ortağı olabilir" yanıtı da iddianame de yer verildi.

İddianamede, mali müşavir olan Burak Oğuz’un şirketinin, FETÖ'nün emniyet mahrem imamları, TSK mahrem imamları, Mülkiye mahrem imamları, dönemin "İzmir il imamı"nın ortağı ve yöneticisi olduğu şirketler ile FETÖ müzahiri şirket ve derneklerde kaydı bulunan şahıslara ait şirketlerin defterlerini tuttuğu da belirtildi.

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilen Burak Oğuz, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla tutuklanmış, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkan vekili olarak görevlendirilmişti.

ulusal.com.tr

# izmir # chp # fetö # urla