İtalya’dan gelen yük gemisi Çeşme’ye yük indirdi

İzmir Çeşme Limanı’na İtalya’nın Triesta Limanı’na gelen yük gemisi tartışma yarattı. CHP İzmir Milletveki Mahir Polat, gemi personeli ve dorseler dezenfekte edilmediğini iddia etti. AK Parti Milletvekili Necip Nasır ise “bu ülkeye kara hava ve deniz yolundan giren her şey kontrol ediliyor” dedi.

İtalya’dan gelen yük gemisi Çeşme’ye yük indirdi

İzmir Çeşme’deki Ulusoy Limanı tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Geçen hafta CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Ekram Oran liman gümrüğünde çalışan bir personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bugün de CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çeşme Limanına İtalya’nın Triesta Limanı’ndan kalkan gemilerle yük indirildiğini duyurdu.

İtalya’dan gelen gemiden indirilen dorselerin dezenfekte edilmediğini iddia eden CHP’li Polat, gemi personelinin gümrük çalışanlarıyla temas etmesinin insan sağlığını tehlikeye soktuğunu belirtti. Polat, Çeşme Ulusoy Limanı’nın faaliyetlerinin durmasını istedi.

Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çeşme limanıyla ilgili iddialarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Nasır, bu konuları gündem getirmenin paniğe neden olduğunu savundu. “Liman girişlerinde kontrol yapılıyor” dedi.

ulusal.com.tr

# izmir # chp # Çeşme # italya