Kayıp Leyla Aydemir bulundu mu? 'Mavi' ile 'Modül' devreye giriyor

Leyla Aydemir kimdir? Kaybolan Leyla bulundu mu? Kaybolan küçük kız nerede? Ramazan bayramının ilk gününde kaybolan 3.5 yaşındaki Leyla Aydemir halen bulunamadı. Ekipler küçük kıza ulaşabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sabah saatlerinde AFAD'ın açıklamasının ardından aileyi yıkan bir telefon geldi gizli numaradan Leyla'nın amcasını arayan kişi "Leyla elimizde. Başınız sağolsun" dedi. Jandarma gizli numaradan Leyla'nın amcasını arayan kişiyi tespit etmeye çalışıyor. Leyla'nın amcasını arayan kişinin ise çocuk olduğu belirlendi. Leyla Aydemir'le ilgili 12 ilden yapılan ihbarlar asılsız çıktı. Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu

Kayıp Leyla Aydemir bulundu mu? 'Mavi' ile 'Modül' devreye giriyor

Ağrı'da, Ramazan Bayramı’nın birinci günü ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları yedinci gününde de devam ediyor.

Türkiye genelinde 80 ilde müdürlüğü bulunan 11 ilde ise arama-kurtarma birlikleri olan AFAD, Ankara ve İstanbul ile birlikte en deneyimli arama-kurtarma ekiplerini içinde barındıran Van birliğini bölgeye gönderdi.

Aydemir'i arama çalışmalarını sürdürdükleri belirten VAN AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Köy içinde ve çevresinde aranmadık yer kalmadı. Metruk binalardan tutunda tandır tipi dediğimiz evlere, eski su kuyularına baktık. Köy içerisinde bulunan dere yatağına, buğday kuyularına, sazlıklara, her yere bakıyoruz. Köyün bütün sınırlarında arama yaptık, Leyla'dan tek bir iz yok" dedi.

LEYLA'NIN AMCASINA GELEN TELEFON: "LEYLA ELİMİZDE... BAŞINIZ SAĞOLSUN”

Öte yandan bugün Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir’e gizli numaradan gelen bir telefon güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Leyla’nın amcası gelen telefon ihbarını jandarma ekipleriyle paylaştı.

İhbarda kendisini bir kadının aradığını belirten amca Yusuf Aydemir, “Gizli numaradan bir kadın aradı. Leyla bizde. Başınız sağ olsun. Yazık oldu dedi. Sonra telefonu komutana götürdüm ve karşıdaki kadın telefonu hemen kapattı” diye konuştu.

Jandarma ekipleri gelen telefonunun tespiti için çalışmalara başladı.

ARAYAN ÇOCUK ÇIKTI

Bugün bir kadının, Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'i gizli numaradan aradığı ve "Başınız sağ olsun" dediği yönündeki bilgi üzerine özel ekip konuyu inceledi.

Aramanın, başka ilden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu belirlendi.

Olaya ilişkin bugüne kadar yapılan tüm ihbarlara çok kısa sürede karşılık veren ekipler, tüm ihbarların 15 dakika içinde asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

"MAVİ" İLE "MODÜL" DEVREYE GİRİYOR

Jandarma Genel Komutanlığınca köye gönderilen iki kadavra ve ceset arama köpeğinin arama çalışmalarının olumsuz sonuçlanması üzerine harekete geçen ekipler, "Mavi" ve "Modül" adında iki kadavra ve ceset arama köpeğini daha köye getirdi.

Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri, kırsal ve şehir merkezlerinde yürüttüğü araştırmalarda Leyla'nın, Mardin, Sivas ve Silivri'de görüldüğü iddialarının da asılsız olduğunu saptadı.

İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların daha duyarlı olması istendi.

Ekiplerin titiz araştırmasına rağmen hakkında halen herhangi bir bulguya rastlanmayan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları devam ediyor.

Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak amacıyla "0505 022 74 27" numaralı ihbar hattını devreye aldı.

BEYAZ MİNİBÜSLE BAYRAM ZİYARETİNE GİTMİŞ

Öte yandan olay günü çocuklara şeker dağıtırken görülen ve şüpheli konumundaki beyaz minibüs, polisin sıkı takibi sonucu bulundu. Ağrı'da esnaflık yapan araç sahibinin, bayramın birinci günü eşi ve 4 çocuğu ile birlikte köye gittiklerini belirterek çocuklara da şeker verdiğini doğruladığı bildirildi. Yapılan araştırma da esnafın olayla ilgisinin bulunmadığını belirlenirken ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

# ağrı # leyla # Leyla Aydemir