Valiler kararnamesi yayımlandı! İstanbul'un yeni valisi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 39 kente vali ataması yapıldı. Ankara Valisi Ercan Topaca, Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi. Yerine İstanbul Valisi Vasip Şahin atandı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'da İstanbul Valiliğine getirildi.

39 kente vali ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, 9'u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 kent için yeni valilerin atamaları yapıldı.

Diğer 18 kentten 17'sine başka kentlerden valiler atandı, birine ise merkez valiliği görevinden atama yapıldı. Valisi değişen 39 kentten 13'ü ise büyükşehir.

Kararnameye göre, İstanbul Valisi Vasip Şahin Ankara Valiliğine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Valiliğine, Bingöl Valisi Ali Mantı'da Aksaray Valiliğine atandı.

20 kente atanan yeni isimler arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü İlker Gündüzöz de yer aldı. Gündüzöz, Muş Valiliğine atandı.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Türker Öksüz Kars Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer de Kırıkkale Valiliğine atandı.

21 ilin valisi ise Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bir kadın vali İçişleri Bakanlığı emrine alındı, bir ile de yeni kadın vali atandı.

# istanbul # ankara # Resmi Gazete # ​Gaziantep # vasip şahin # valiler kararnamesi