F tipinin İhsanoğlu sevinci

CHP ve MHP'nin açıkladığı çatı adaya Fethullah Gülen Cemaati'yle birlikte hareket eden isimleri memnun etti. Taraf yazarı Emre Uslu ve Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali Arslan Ekmeleddin İhsanoğlu ismine destek verdi.

F tipinin İhsanoğlu sevinci

CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı büyük tartışma yarattı. Ekmeleddin İhsanoğlu ortak aday olarak açıklandıktan sonra Gülen Cemaati'ne yakın isimler desteklerini açıkladı.

Gülenci yazarlar CHP ve MHP'nin adayı İhsanoğlu'na destek oldu. Taraf Yazarı Emre Ulsu, sosyal paylaşım hesabından, "İhsanoğlu seçilir mi bilemem. Benim gönül rahatlığıyla oy verebileceğim bir profil" diye yazdı.

Zaman Gazetesi de Ekmeleddin İhsanoğlu'nu parlatma kampanyasına katıldı. Zaman'ın Vaşinton temsilcisi Ali Arslan, İhsanoğlu ismini ortaya atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu övdü. "Kılıçdaroğlu, muhafazakar Ekmeleddin İhsanoğlu'yu cumhurbaşkanı adayı ilan ederek açık fikirli bir lider olduğunu gösterdi." dedi.

AKP'den istifa eden İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da Ekmeleddin İhsanoğlu'na başarı dileklerini sundu.

Cemaatin önemli kalemlerinden olan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı da destek tweeti attı. Avcı "Ekmeleddin İhsanoğlu aklımdan hiç geçmemişti. "MHP ve CHP paradigmalarını aşan, sonuca yönelik bir hamle. İki parti de fedakarlık yapmış" diye yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # taraf # zaman # washington # Emre Uslu # Ekmeleddin İhsanoğlu