Zarrab davası TBMM gündeminde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yahudi lobisi temsilcileriyle yaptığı "Rıza Sarraf davası" görüşmeleri meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Faik Öztrak, Başbakan Binalı Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Öztrak "Sarraf'ın Türkiye'ye iade edilmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti, Amerikan ulusal güvenliğini sağlamakla ilgili herhangi bir taahhütte bulunmuş mudur? diye sordu.

Zarrab davası TBMM gündeminde

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in açıklaması sonrası Türkiye gündemine oturan "Reza Zarrab" davası şimdi de TBMM gündeminde.

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öztrak, dava ile ilgili yapılan görüşmeleri hatırlattı.

"ABD'YLE YAPILAN ZARRAB GÖRÜŞMELERİ"

Öztrak, "Reza Zarrab'ın yargılandığı davayla ilgili ABD ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gizli kapılar ardında bir takım görüşmelerin yürütüldüğü iddiaları ABD basınında yer aldı. Buna göre davada Zarrab'ı savunan avukatlar, Türkiye'ye gelerek başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bazı devlet yetkilileriyle gizli toplantılar yaptılar. Ayrıca Zarrab'ın avukatları, söz konusu davayla ilgili olarak 'Türkiye ile ABD arasında diplomatik bir çözüm yolu aradıklarını' ifade ettiler." dedi.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yahudi lobisi temsilcisi Rudy Giuliani ( Rudy Julyani) ile yaptığı görüşmede Türkiye adına Amerika'ya ne gibi taahütler verildiğini de sordu.

"ABD'YLE YAPILAN ZARRAB GÖRÜŞMELERİ"

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti, Amerika ile Reza Zarrab'ın iadesi konusunda herhangi bir müzakere yapmakta mıdır? Bu müzakereleri yürüten makam, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı mıdır? Reza Zarrab'ın Türkiye'ye iadesi karşılığında Türkiye Cumhuriyeti tarafından, Amerikan ulusal güvenliğini sağlamakla ilgili herhangi bir taahhütte bulunulmuş mudur? " ifadelerini kullandı.

Reza Zarrab'ın savunma danışmanı olan yahudi lobisi temsilcisi Rudy Giuliani ve Eski Amerika Adalet Bakanı Michael Mukasey, mahkemeye verdiği ifadede davada Zarrab'ın lehine gelişmeler sağlanması halinde Türkiye'nin de Amerikan ulusal çıkarlarını daha fazla savunabileceğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# chp # erdoğan # tbmm # türkiye cumhuriyeti # Doğu Perinçek # faik öztrak # Amerikan # reza zarrab