'Adaletin gereği Başbuğ derhal tahliye edilmeli'

MHP lideri Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon tertibinde tahliye yolunu açan kararıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, "AKP TSK'ya kumpsa kurulduğunu itiraf etti, verilen mahkeme kararlarının inandırıcılığı ortadan kalktı" dedi. Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un derhal serbest bırakılması gerektiğini belirten Bahçeli, Başbuğ'la benzer durumda olanların tahliye edilmesi gerektiğine işaret etti.

'Adaletin gereği Başbuğ derhal tahliye edilmeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon tertibinde tahliye yolunu açan kararıyla ilgili açıklama yazılı çıklama yaptı.

"TSK'ya kumpas kurulduğunun bizatihi AKP cenahından itiraf ve ilanıyla darbe davalarındaki iddia ve isnatların hepsi buharlaşmış, verilen mahkeme kararlarının inandırıcılığı tamamıyla ortadan kalkmıştır. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'ne 22 Ocak 2014 tarihinde avukatı aracılığıyla yaptığı müracaatı dün itibariyle karara bağlanmıştır. Yüksek Mahkeme vardığı sonuçla, Sayın Başbuğ'un kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine hükmetmiş ve tahliyesinin yolunu açmıştır. Sayın Başbuğ'la birlikte onlarca suçsuz ve günahsız şahsiyetin yıllarca cezaevinde tutulması geçiştirilecek, hafife alınacak ve pardon denilip örtbas edilecek bir mesele değildir"

Bahçeli, Ergenekon tertibinde Başbuğ ile benzer durumda bulunan kişilerin de tahliye edilmesi gerektiğine işaret etti.

"Bu itibarla söz konusu şahıs hakkında lazım gelen tahliyenin derhal yapılması hem adaletin gereği hem de aziz milletimizin beklentisi olarak yorumlanmalıdır. Halen cezaevinde bulunan, uzun tutukluluk sürelerinin kurbanı olan ve Sayın Başbuğ'la aynı kaderi paylaşan mahkumiyet almış diğer kişiler için de benzer yol ve yöntem muhakkak ki çalıştırılmalıdır"

Bahçeli Türk ordusuna kumpas kuranlarında yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

"Başbakan Erdoğan'ın savcı rolüne soyunduğu sözde darbe davaları çerçevesinde kimler işbirliği yapmışsa, Türk ordusuyla teröristleri kimler aynı kefeye koymuşsa teker teker ortaya çıkarılmalı ve bu reziller hak ettikleri hukuki yaptırımlarla yüze yüze kalmalıdır"

ulusalkanal.com.tr

# mhp # tsk # ilker başbuğ # yurtseverler