Uludere'den de FETÖ'cü çıktı

Türkiye'de iç kargaşa çıkarmaya yönelik provokatif olayların altından CIA destekli FETÖ çıkmaya devam ediyor. Verdiği yanlış istihbaratla Uludere'de 34 kişinin ölümüne neden olan eski Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten’in FETÖ tarafından korumaya alındığı ortaya çıktı.

Uludere'den de FETÖ'cü çıktı

Necip Hablemitoğlu Cinayeti, Hrant Dink suikastı, Danıştay baskını, Rus uçağının düşürülmesi derken, Uludere’de yanlış istihbarat sonucu 34 kişinin vurulması olayından da FETÖ'nün parmak izi çıktı.

28 Aralık 2011’te kaçakçı köylülerin "terörist grup” şeklindeki yanlış istihbarat sonucu vurulduğu belirlenmişti. O istihbaratı veren ise dönemin Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten’di.

FETÖ'nün, Binbaşı Ertem’i koruyup gizlemek için eşine rastlanmayan bir plan yaptığı ortaya çıktı. Buna göre Erten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki FETÖ yapılanması tarafından huzurevi müdürlüğüne getirildi. Kurumun eski müdürü mahkeme kararıyla geri dönünce Erten bu kez, bir yetiştirme yurduna müdür yapıldı. Daha sonra da Bursa'da Sırameşeler Sevgi Evleri Müdürlüğü görevine getirildi.

Bu süreçte Ertem hakkındaki Uludere ile ilgili ihbarlar Aile Bakanlığı’ndaki FETÖ’cüler tarafından örtbas edildi.

Erten, darbe girişimi ardından gözaltına alındı. Erten’i korumaya alan, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı, eski Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’da açığa alındı. Erten’in eşinin daha önce bir memuriyeti olmadığı halde Bursa Çocukevleri Koordinatör Müdürü yapıldığı da ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # uludere