İran ile Sırbistan arasında iş birliği

İran ile Sırbistan arasında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı. Yapılan iş birliği karşılıklı ortak çıkarları geliştirmeyi, egemenlik, toprak bütünlüğü ve iç işlerine müdahale etmeme ilkesine riayet etmeyi içeriyor.

İran ile Sırbistan arasında iş birliği

Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç, Tahran'a resmi bir ziyaret gerçekleşti. Nikola Selakoviç, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklama İran Dışişleri Bakanlığından yapıldı.

Zarif ve Selakoviç yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, ticari ve kültüreliş birliğinin geliştirilmesi meselesini ele aldı.

Görüşmenin ardından iki ülkenin karşılıklı ortak çıkarları geliştirmeyi, egemenlik, toprak bütünlüğü ve iç işlerine müdahale etmeme ilkesine riayet etmeyi içeren mutabakat zaptı imzaladığı kaydedildi.

# iran # iran tahran # iran dışişleri bakanlığı # iş birliği # tahran # cevad zarif # ticari # Sırbistan # mütabakat # toprak bütünlüğü # siyasi # kültürel # anlaşma # ortak # egemenlik # İran ​​​Dışişleri Bakanı Muhammed ​​Cevad Zarif # İran Cevad Zarif # mutabakat zaptı # iç işleri # Nikola Selakoviç