Övgün Ahmet Ercan'dan büyük deprem için tarih açıklaması

Jeofizik Yüksek Mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremi sonrası yaptığı açıklamada, "Silivri, Kumburgaz ve Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Çorlu dolaylarında sarsıntı büyük hissedilmiştir. Bunun nedeni deprem odağının sığlığıdır ve Trakya’da o bölgede yerin gevşek olmasından kaynaklıdır. Yıkıcı değildir. İstanbul'da yıkıcı olabilmesi için eşik değer M6.4 büyüklüğüdür. Büyük depremi 2045'den önce beklemiyorum" dedi

Övgün Ahmet Ercan'dan büyük deprem için tarih açıklaması

Jeofizik Yüksek Mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası açıklama yaptı.

Ercan, şunları belirtti:

"Daha önceki açıklamalarımda iki deprem olacağını söylemiştim. Silivrive Marmara Ereğlisi açıklarında M7,0-7,2 . Bir deprem de Küçükçekmece-Avcılar önlerinde M6,4 – 6,7 arasında 7 ile 10 km derinlikler arasında granit katmanı içinde deprem olacağını açıklamıştım.

Bu depremler olmadan önce yer gerginliğini belirtmek için M4- 5.9 arasında uyarıcı küçük orta büyüklükte deprem üreteceğini ve korku salacağını da açıklamıştım.

Bu depremlerden biri 24 Eylül 2019 11.02'de oluştu.

Jeofizik bilgisi açısından bu depremin oluş yeri derinliği bize gelecek depremin nerede, hangi derinlikte olacağı üzerine bir bilgi vermiştir.

Bu, küçük büyüklükte bir depremdir.

Silivri, Kumburgaz ve Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Çorlu dolaylarında sarsıntı büyük hissedilmiştir. Bunun nedeni deprem odağının sığlığıdır ve Trakya’da o bölgede yerin gevşek olmasından kaynaklıdır. Yıkıcı değildir.

İstanbul'da yıkıcı olabilmesi için eşik değer M6.4 büyüklüğüdür.

BÜYÜK DEPREM...

Büyük depremi 2045'den önce beklemiyorum.

Ancak büyük deprem olana kadar küçük depremleri görmemiz beklenen bu olaydır.

Bu depremin ardından daha büyük bir depremin geleceği beklentisi yoktur."

ulusal.com.tr

# deprem # istanbul # ahmet ercan # büyük deprem