Kadıköy'de İmam Hatip isyanı

İstanbul Kadıköy'deki Yeşilbahar Ortaokulu'nun İmam Hatip'e dönüştürüleceği iddiası öğrencilerin ve velilerin tepkisine neden oldu. Okula bu yıl yeni kayıt alınmamasını, aileler bir yürüyüşle protesto etti. Okul müdürü binanın imam hatip değil engelliler okulu yapılacağını savundu.

Kadıköy'de İmam Hatip isyanı

İstanbul Kadıköy'deki Yeşilbahar Ortaokulu'nun imam hatip yapılacağı iddiasına aileler yürüyüşle tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl yine aynı iddialar gündeme gelmiş ancak eylemler sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım atmıştı.

Okula bu yıl kayıt alınmayacağının açıklanması, aileleri harekete geçirdi. Duruma tepki gösteren veliler Kadıköy Boğa heyekli önünden okula yürüdü.

Okula ulaşan veliler müdür ile görüşmek istedi. Müdürün okulda olmadığını söyleyen görevliler velileri de içeri almadı. Ancak aileler içeri girmeyi başarınca okul müdürü de ortaya çıktı. Müdür imam hatip iddialarını yalanladı.

Yeşilbahar Orataokulu velileri pek de ikna olmadı.

Veliler içerideyken okulun çevresine TOMA'lar geldi. Bahçede açıklama yapan veliler okullarının imam hatip yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# kadıköy # toma # imam hatip