Emniyet 1,5 milyon gaz fişeği istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için bir buçuk milyondan fazla gaz, ses ve ışık bombası almayı planladığı ortaya çıktı. Alınacak mühimmat için firmalarla görüşmelere başlandığı ve toplamda 50 milyon lira harcanacağı öğrenildi.

Emniyet 1,5 milyon gaz fişeği istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılında bir buçuk milyondan fazla gaz, ses ve ışık bombası almayı hedeflediği ortaya çıktı.

Alınacak mühimmatların toplam değeri ise 50 milyon lirayı aşacağı ve alınacak mühimmatların Gezi'de kullanılanların 12 katı olduğu belirtildi.

Bu bilgi, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı Arif Çankal’ın 20 Ekim’de imzaladığı teknik şartnamelerde yer aldı. Buna göre Emniyet 2015’teki mühimmat ihtiyacı 1 milyon 431 bin 615 adet göz yaşartıcı gaz fişeği, 77 bin 400 ses-ışık fişeği ve 5 bin sis el bombası olarak belirlendi.

Birgün gazetesinin haberine göre, fişek şeklinde alınan mühimmatların adet fiyatları ortalama 11-17 dolar aralığında. Türkiye bu gazlar için toplam 40-60 milyon TL arası bir para ödeyecek.

Yeni gaz fişeklerinin dört farklı tipi olacağı ve alım işlemleri içinde yurtdışında bulunan fabrikalar ile görüşmelere başlanıldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# biber gazı # Emniyet Genel Müdürlüğü # gaz fişeği # 1