"Sarraf davası Amerika -Türkiye ilişkilerini paramparça edebilir"

İngiliz Financial Times gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Rıza Sarraf davasının, halihazırda yıpranmış olan Amerika -Türkiye ilişkilerini "paramparça etme" tehlikesi taşıdığını yazdı. Gardner'a göre "Erdoğan ve yakınlarının ismini karalama potansiyeli taşıyan dava, Ankara'nın PYD ve Gülen endişelerinin önüne geçti."

"Sarraf davası Amerika -Türkiye ilişkilerini paramparça edebilir"

İngiliz Financial Times gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Rıza Sarraf davasının "Erdoğan ve yakınlarının ismini karalama potansiyeli taşıdığını" yazdı.

David Gardner davayı, Erdoğan başta olmak üzere tüm Türk yetkililerce "Amerika'nın Ankara'ya yönelik planlarının üstünü kapatmak için kullandığı bir incir yaprağı" olarak görüyor.

Dergideki dikkat çeken analizde, Türkiye'de FETÖ'nün yaptığı kayıt dışı dinlemlere de yer verildi. İngiliz yazar, "Daha önce Erdoğan'ın yakın çevresi ve hükümetine yönelik operasyonlarda sızdırılan ses kayıtlarının savcılar tarafından mahkemeye sunulup sunulmayacağı bilinmiyor" dedi.

Şu ana kadar Ankara ile ABD arasındaki temel sorunun, Washington'un Suriye'deki YPG güçlerine silah desteği vermesi olduğunu hatırlatan Gardner, Erdoğan'ın büyük umut beslemiş olduğu Donald Trump yönetiminin de YPG'ye desteği artırdığını belirtiyor.

Gardner'ın konuştuğu ancak ismini vermek istemeyen bir Türk yetkili "Durum çok ciddi. Amerika ile ne zaman bir sorunu halletmeye çalışsak karşımızda üç yeni sorun daha buluyoruz" diyor.

ulusal.com.tr

# ingiltere # ankara # türkiye # rıza sarraf # Financial Times # David Gardner