Rusya PKK/YPG yanlısı derneği kapattı

Rusya örnek bir karara imza attı. PKK yanlısı Beritan Derneği faaliyetlerinden dolayı kapatıldı. ABD’li senatörler teröristleri Washington’da ağırlarken Rusya PKK yanlısı derneği kapattı. Bu gerçek son günlerde Rusya'yı tıpkı Amerika gibi PKK'ya destek vermekle suçlayan haberlerin gerçekliği sorgulattı.

Rusya PKK/YPG yanlısı derneği kapattı

Rus Mahkemesi örnek bir karara imza attı.

Terör örgütü PKK/YPG yanlısı, sözde Kürt kadınların haklarını savunan "Beritan" derneğini siyasi faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapattı.

Terör meclisinin sözde lideri İlham Ahmed, Washington’da senatörlerle toplantı yapıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Mazlum Kobani adlı teröristle telefonda görüşüyor.

Atlantik Cephesi, terör örgütüne destek vermeye ve kollamaya devam ediyor. Rusya ise Türkiye'ye yönelik siyasi nitelikli açıklamalarda bulunan Beritan Derneği’ni kapattı.

Kararı Rusya'ya bağlı Adıgey Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi verdi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada "Dernek, siyasi faaliyet yürütmesi nedeniyle kapatıldı. Bu, kendi tüzüğüne ve Rusya'nın sivil toplum kuruluş yasalarına aykırıdır" ifadesi kullanıldı.

Rusya’nın PKK yanlısı derneği kapatması Türk medyasında son günlerde çıkan haberlerin de sorgulanmasına neden oldu. Bazı medya kuruluşları Rusya ve ABD’nin PKK ile ilişkisini eşitmiş gibi göstererek bir algı operasyonu yürütmeye çalışıyor.

ulusal.com.tr

# rusya # Kürt # PKKYPG