“Türkiye'nin savunma hakkını kimse engelleyemez!“

Geri sayım başladı. Türkiye'nin kaderini değiştirecek davaya 13 gün kaldı. Perinçek İsviçre Davası 28 Ocak günü yapılacak ancak İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurt dışı yasağı hala kaldırılmadı.

#BeniAlınPerinçekiGönderin Sizden gelenler

Geri sayım başladı. Türkiye'nin kaderini değiştirecek davaya 13 gün kaldı. Perinçek İsviçre Davası 28 Ocak günü yapılacak ancak İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurt dışı yasağı hala kaldırılmadı.

Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu'nun Aydınlık gazetesindeki köşe yazısı üzerine Ulusal Kanal emekçileri tarafından başlatılan, "Bu Türkiye'nin davası! Beni alın Perinçek'i gönderin" kampanyası yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kısa zamanda sosyal paylaşım sitelerinde, #BeniAlınPerinçekiGönderin etiketi ile paylaşılan iletilerde, Perinçek 28 Ocak'ta Türkiye'yi savunacak! Perinçek'in yurtdışı yasağı derhal kaldırılsın vurgusu yapıldı.

Kampanyanın öncüsü olan Ulusal Kanal Genel Yönetmeni Yener Güneş Aydınlık gazetesine #BeniAlınPerinçek'i gönderin kampanyasının başlama sürecini anlattı. Güneş, kampanyayı kendilerine adeta halkın dayattığını belirterek şunları belirtti.

Aydınlık gazetesinin cesur kalemlerinden Sayın Mustafa Mutlu, Aydınlık gazetesindeki köşe yazısında hepimizin duygularına tercüman olan bir yazı kaleme aldı. Yazıyı okuyan herkesi heyecanlandırdı ve harekete geçirdi. “Perinçek’i gönderin beni rehin alın” başlıklı yazı Aydınlık okurlarından büyük ilgi gördü. Aynı çağrıyı gazeteci Ağabeyim Halil Nebiler Televizyon Gazetesi programında yaptı ve bu çağrı sosyal medyada çok konuşuldu. Çok sayıda e-posta aldık. Santralimize yüzlerce telefon geldi.

Tarihi duruşmaya yalnızca 13 gün kaldığını ifade eden Yener Güneş "Bu yasağı kaldırtmak bir vatandaşlık görevi" olduğunu vurgulayıp konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Bu karar neresinden tutarsanız saçma sapan bir karardır"

Tarihi duruşmaya yalnızca 14 gün kaldı. Bu yasağı kaldırtmak bir vatandaşlık görevi. Çünkü Sayın Doğu Perinçek Strazburg’da kendisini değil Türkiye’yi savunacak. Böylesine önemli ve hayati bir davada Türkiye’nin savunmasız bırakılmasına hayır diyoruz. Yurttaşlarımızdan bu konudaki görüşlerini telefonla, tabletle, kamerayla çekerek videolarını Ulusal Kanal’a ulaştırmalarını istiyoruz. Kağıtları, kartonlara, okulda tahtaya yazarak fotoğraflar çekilmelerini ve adresine döndermelerini istiyoruz. Bize ulaşan video ve fotoğrafları Ulusal Kanal ekranından ve İnternet Haber Sitemiz ulusalkanal.com.tr’den milyonlara ulaştıracağız. Özetle Türk Milletini yasağı kaldırtmak ayağa kalkmaya, tepki göstermeye çağırıyoruz. İzleyicilerimize video veya fotoğrafını Çek, Gönder, Yayınlayalım diyoruz. Bu dava Perinçek’in değil Türkiye’nin davası. Türkiye'yi zaferlere götüren, Türk milletinin cesur sesi Doğu Perinçek 28 Ocak’ta Strazbur’da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nde görülecek davada 100 yıllık soykırım yalanını tarihin çöplüğüne gönderecek bir savunma yapacak. AİHM’in lehimize vereceği karar ile 100 yıllık yalan kökünden kaldırılıyor. O çıkardıkları ceza yasaları, o çıkardıkları soykırım kararları, o diktikleri soykırım anıtları hepsi geçersiz hale geliyor. Bakın Emperyalist Batı merkezleri yıllardır 24 Nisan’a hazırlanıyor. Yani yalanın 100. Yılına. Türkiye’de yalanlarını savunacak besleme Aydınlar ve besleme örgütler yarattılar. Milyonlarca dolar harcayıp filmler çektiler, kitaplar yazdılar vs. 28 Ocak’ta Strazburg’da alınacak kararla Batı Merkezlerin 100. Yıl kampanyaları, yalanın 100. Yılına 87 gün kala, yani 3 ay kala tarihin çöplüğündeki yerini alacak. Bu 100 yıllık yalanın kampanyası Ermeni yurttaşlarımız için yapılmıyor. BOP planlarıyla daha da hortlatılan bu yalan büyük vatanı parçalanmak, milleti dağıtılmak istenen bir ülkenin elini kolunu bağlamak için yapılıyor. Türkiye’nin Kurtuluş savaşını soykırım savaşı ilan etmek, Türkiye’ni soykırımcı addetmek bir millet bölünmeye, parçalanmaya karşı direnemesin diye yapılıyor. Her ne olursa olsun uluslararası alanda saygınlığı olan İşçi Partisi Genel Başkanı, Anayasa Hukuku Doktoru Gazeteci Yazar Doğu Perinçek'in bu davaya katılmasının engellenmesi ülkemiz açısından büyük bir ayıptır. Utanç vericidir. Uluslararası bir skandaldır. CHP ve MHP’li milletvekilleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hepsi Perinçek'in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Madem yasak kalkmalı diyorlar. Öyle ne duruyorlar. Hemen harekete geçsinler ve Perinçek’in yurt dışı çıkış yasağını kaldırsınlar. Bu karar neresinden tutarsanız saçma sapan bir karardır. Tüm hukuk, gazeteci, yazar, kültür, siyaset insanlarımız, örgütlerimiz, yurttaşlarımız ivedilikle harekete geçip bu yasağın kaldırılmasını sağlamalılardır.

Bu Dava, Doğu Perinçek'in özel davası değil, hepimizin, Türk ulusunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin davasıdır. Ulusal Kanal soykırım yalanına karşı en başından bu yana kararlılıkla mücadele ediyor. Bir Aydınlatma seferberliği yürütüyor. Haberlerimizle, programlarımızla, kliplerimizle, her şeyimizle bu yalana karşı mücadele yürütüyoruz. Milletimiz bu yasağımızın kaldırılması için harekete geçecektir. Bu yasağı kaldırtmaz isek yazıklar olsun bize. Ama biliyoruz ki Türk Milleti buna izin vermeyecektir. Türk milletini soykırımcı ilan edenleri tarih önünde mahkum eden Doğu Perinçek'i engelleyemezler. İnanıyoruz ki; Türkiye'nin savunma hakkını kimse engelleyemez! Doğu Perinçek Strazburg’a gidecek, Türkiye'yi savunacak... Türk milleti kazanacak. Doğu Perinçek vatanı savunuyor, bu vatanı onun savunmasından mahrum bırakmak, bu vatanı savunmasız hainliktir ve bunu tarih yazacaktır. Yurt dışında ve yurt içinde yaşayan yurttaşlarımız 28 Ocak’ta Strazburg’ta olacaktır. Avrupa’nın dört bir yanından otobüsler kaldırılıyor. Talat Paşa Komitsi’nin Türkiye’den uçak kaldırdığını biliyoruz.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # Doğu Perinçek # aydınlık gazetesi # mustafa mutlu # Beni alın Perinçeki Gönderin # yener güneş