''Halfeti'nin ucubesi''

Şanlıurfa'nın tarihi ilçesi olan Halfeti'nin güzelliğine 4 katlı bir otel gölge düşürdü. İlçenin hakim bir noktasına inşaa edilen otel yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekti.

''Halfeti'nin ucubesi''

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de saklı cennet olarak anılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesindeki bu görüntü görenleri şaşkına çevirdi.

İlçeyi yukarıdan gören bir tepeye Mart ayında 4 katlı 3 yıldızlı otel inşaatı yapılmaya başladı. Bu manzara "Halfeti'nin bağrına hançer" olarak yorumlandı.

Otel inşaatının AKP'ye yakın Diyarbakırlı bir işadamına ait olduğu iddia ediliyor. İnşaat, Dünyanın 192, Türkiye'nin 9 sessiz şehrinden biri olan cennet Halfeti'nin tarihi-doğal görtüsünü bozuyor.

Belediyeye ait olan otel arazisi 20 yıllığına bir işadamının turizm firmasına 62 bin lira bedelle kiralandı. Otel yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekti.

Halfeti'nin yüzde 80'i Birecik Barajı'nın yapıldığı 2000 yılında su tutulmasıyla sular altında kaldı.

İlçede oturan halkın büyük çoğunluğu 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # şanlıurfa # Halfeti # Güneydoğu Anadolu Bölgesi