Rıza Sarraf'ın kefalet dilekçesinde Türkiye'deki harcamalar yazıyor

Amerika'da tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın reddedilen kefalet dilekçesinde, Türkiye'de yaptığı yardımlar ve bağışlar yer aldı. Rıza Sarraf’ın 4 Ocak 2013 ile 2 Mayıs 2016 arasında muhtelif kişi ve kurumlara 10 milyon 206 bin lira yardım yaptığı gösterildi.

Rıza Sarraf'ın kefalet dilekçesinde Türkiye'deki harcamalar yazıyor

ABD’de tutuklanan ve 50 milyon dolarlık kefalet başvurusu reddedilen Rıza Sarraf'ın başvuru dilekçesinde yeni belgeler ortaya çıktı. Dilekçede Sarraf'ın fotoğraflar ve dekontlarıyla beraber Türkiye’de yaptığı yardım ve bağışlar yer alıyor.

Dilekçedeki "bağış" listesi 48 sayfadan oluşuyor. Rıza Sarraf’ın 4 Ocak 2013 ile 2 Mayıs 2016 arasında muhtelif kişi ve kurumlara 10 milyon 206 bin lira yardım yaptığı gösteriliyor.

Kefalet dilekçesinde yardımların bir kısmının banka dekontları da bulunuyor.

Sarraf’ın sunduğu ve bu dönemde yaptığı bağışları sıraladığı 111 kalemden oluşan listede, toplam miktarı 7 milyon TL’yi bulan 44 bağışın Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği’ne yapıldığı yer aldı.

Başvuru dilekçesinde Rıza Sarraf’ın Türkiye’de "saygın ve hayırsever bir işadamı olduğu" da kefaletle bırakılması için gerekçe gösterildi.

Dilekçede Sarraf’ın ilk işini 16 yaşında Dubai’de kurduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# rıza sarraf # abd kefalet dilekçesi