İzmir Barosu Genel Kurulu’nda ''Kobani'' tartışması

İzmir Barosu’nun olağan genel kurulunda Kobani tartışması yaşandı. Olaylı başlayan Genel Kurul'da tansiyon yükseldi. Cumhuriyetçi avukatlar ve Çağdaş Avukatlar karşı karşıya geldi. Çağdaş Avukatlar Grubu salonda kürtçe sloganlar attı.Cumhuriyetçi Avukatlar Grubundan ise Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları yükseldi.

İstanbul ve Ankara’nın ardından en yüksek üyeye sahip İzmir Barosu’nda, iki gün sürecek olağan genel kurul olaylı başladı.

Genel Kurula "Kobani" tartışmaları damga vurdu.

İlk günü bugün olan genel kurul, divan başkanlığına Avukat Hüseyin Özgür’ün seçilmesiyle başladı.

Söz alan avukatların gündeminde mesleki sorunlar yerine güncel siyaset vardı.

Çağdaş Avukatlar Grubu Adına konuşan Ezgi Tosun'un meslektaşlarına faşist demesi salonda tepkileri yükseltti.

Tartışmaların Ardından Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Aydın Özcan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Ercan Demir, ile İdealist Avukatlar Grubu’nun adayı Atilla Tüfenkçioğlu son sözlerini söyledi.

Ancak tartışmalar Ercan Demir'in kürsüye çıkmasıyla devam etti. Demir biji berxwedane Kobani sloganına sahip çıkmadı, meslektaşınıza faşist denildi neden ses çıkarmadınız sorusuna ise sessiz kaldı.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Aydın Özcan ise "Bizim düsturumuz yurtta barış dünyada barıştır. Biz elbette barıştan yanayızç Ancak barış onurlu bir barış olmalıdır. Türk bayrağının yakıldığı indirildiği Atatürk büstlerinin tekmelendiği bir süreçte barıştan söz edilemez. Bu hakaretleri sineye çekmek mümkün değildir. Misak ı milliden dönmeyeceğiz vatanı asla böldürmeyeceğiz. 9 Eylül ruhunu tekrar baroya taşımalıyız." dedi

6 bin 500 avukat üyesi bulunan yarın sandık başına gidecek.

Haber: Belma Yücel

ulusalkanal.com.tr

# seçim # izmir barosu # kobani