Erdoğan BM'de konuşacak: Öncelikli gündem Afganistan ve göç

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu, Amerika Birleşik Devletleri’nde toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünya liderlerine seslenecek. Erdoğan’ın gündemindeki öncelikli konular ise Afganistan’daki son durum ve göç. Cumhurbaşkanı ayrıca, bazı devlet başkanları ile ikili görüşmeler yapacak.

Erdoğan BM'de konuşacak: Öncelikli gündem Afganistan ve göç

Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünya liderlerine seslenecek.

Cumhurbaşkanının öncelikli gündeminde Afganistan’daki gelişmeler ve göç konuları var. Erdoğan, Taliban yönetimine geçen Afganistan konusunda, üye ülkelere ortak sorumluluk mesajı vermesi bekleniyor. Erdoğan ayrıca, olası bir göç dalgasının yaşanmaması için uluslararası toplumun sorumluluğuna vurgu yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York temaslarının ikinci gününde, Yeni Türkevi Binası'nın açılışını yaptı. Erdoğan, açılış törenin ardından Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de bir görüşme yaptı. Görüşmede, Suriye, Libya, Afganistan ve Kıbrıs konuları ele alındı.

Erdoğan, ziyareti kapsamında, çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla da ikili görüşmeler yapacak.

Erdoğan'a, New York’ta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kültür ve Turizm ile Ticaret bakanları eşlik ediyor.

# abd # hulusi akar # erdoğan # Boris Johnson # göçmen # new york # Mevlüt Çavuşoğlu # Afganistan # bm # mülteci # Birleşmiş milletler # Göç # sığınmacı # Erdoğan ABD ziyareti