AKP'li eski vekil Emin Şirin, Aydınlık'a konuştu

AKP'li eski vekil Emin Şirin, Aydınlık'a konuştu

AKP'nin ilk dönem milletvekillerinden Emin Şirin, AKP'nin iç ve dış politikadaki çizgisi ile parti içi muhalefet konusunda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Aydınlık gazetesinden Deniz Yıldırım'a konuşan Şirin, parti içindeki çalkantıların arkasında dış güçlerin olduğuna işaret etti. Şirin, “ Amerika Tayyip Erdoğan'ı yalnızlaştırmak isteyebilir” değerlendirmesi yaptı.

"AKP İÇİNDEKİ PARALELİ TEMZİLEMELİ"

Emin Şirin, AKP'de son dönemlerde yaşanan tartışmaları, "AKP içindeki paralel yapı sesini çıkarmaya başladı" diye değerlendirdi. Erdoğan'ın başkanlık ısrarının partide ciddi bir kırılmaya neden olacağını belirtten Şirin, "Erdoğan kendi anladığı başkanlıkta ısrar ederse AKP'yi ciddi çalkantılar bekliyor. Herkes "Tayyip Erdoğan başkan olmasın" diye konuyu tartışıyor. Bu sakat bir tartışmaya dönüyor. Ancak öncelikli olarak AKP'nin kendi içindeki paraleli temizlemesi lazım. Görüyoruz ki işbirliklerinden dolayı Amerika ve Fethullah Gülen’in kontrolünde çok ciddi bir yapı var. Bülent Arınç şimdi haksızlıktan bahsediyor. Yüzde yüz komplo olduğu bilinen kozmik oda soruşturmasında ve Ergenekon sırasında neden sustu? Makam bittikten sonra konuşuyor ve yakışmıyor. Hüseyin Çelik de aynı sıkıntının içinde." ifadesini kullandı.

"RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK ÇOK SAKAT"

Bölgedeki gelişmelerde Türkiye'nin üstlenmesi gereken role de değinen Emin Şirin, Türkiye'nin Rusya ve bölge ülkeleriyle ilişkilerini sağlam tutması gerektiğine dikkat çekti.

Şirin, "Erdoğan ile geçmişte çok ters düştüğümüz dönemlere hatta Ergenekon'u yakından yaşamış olmama rağmen gerek paralel yapı, gerekse okyanus ötesi mücadelelerini doğru buluyorum. Ancak bunu yaparken kendisini yalnızlaştırıyor. Bu mücadelesini devletle birlikte yürütmeli ve kazanmalı. Ancak uluslararası planda ABD'yle ters düşerken, İsrail ile atışırken, Rusya ile karşı karşıya gelmek çok sakat. Suriye, Irak, İran ve Çin ile münasebetlerini sağlam tutmalıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# emin şirin # AKP # aydınlık gazetesi # deniz yıldırım