Savcı Zekeriya Öz meslekten ihraç edildi

Kumpas savcıları meslekten atıldı. HSYK, bir dönemin özel görevli savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile eski özel görevli hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmesine karar verdi

Savcı Zekeriya Öz meslekten ihraç edildi

Bir dönem özel görevli savcı olarak Türkiye'yi hedef alarak kumpas dava ve operasyonlarını yürüten eski özel görevli hakim ve savcılar meslekten ihrac edildi. İhraç Meslekten atılanlar listesinin başında ise Ergenekon savcısı Zekeriya Öz yer aldı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, İstanbul Askeri Casusluk ve Balyoz savcısı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'i meslekten attı. Eski özel görevli hakim Süleyman Karaçöl de ihraç edilen ilk hakim oldu.

HSYK 2'nci Dairesi'nin aldığı kararın gerekçesi ise "memuriyet nüfuz ve itibarını kullanarak mesleğin şeref ve onurunu bozmak". Karar 2 muhalif oya karşı 5 ihraç oyu ile alındı.

Bir dönem "Ergenekon soruşturmasının hedefinde Türk Ordusu ve Vatan Partisi'nin olduğunu" açıkça söyleyebilecek kadar rahat davranan Zekeriya Öz, artık avukatlık bile yapamayacak.

Meslekten çıkarılan kumpas savcılarından Muammer Akkaş'ın Ergenekon dışında akıllarda kalan uygulamalarından biri Beşiktaş taraftar grubu Çarşı için terör örgütü iddiasıyla işlem yapmasıydı.

Haklarında hazırlanan iddianameler Bakırköy 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edilen F-tipi savcılar, artık sade vatandaş stasünde yaşayacak.

Bir dönem Türkiye'nin gündemine damga vuran kumpas dava ve operasyonlarını yöneten eski savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile eski hakim Süleyman Karaçöl Yargıtay'da yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr

# savcı # Zekeriya Öz # celal kara # meslekten ihraç