Şirketlerine kara para denetimi istendi

Gümrük Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporda, Rıza Sarraf'ın şirketlerine kara para, vergi ve dış ticaret denetimi yapılması istendiği ortaya çıktı. 11 aydır bakanlıkta hiçbir işlem yapılmadan bekletilen raporda, şirketlerin ithalat ve ihracatının "ciddi şüpheli" olduğuna vurgu yapıldı.

Şirketlerine kara para denetimi istendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı ve 11 aydır bakanlıkta bekletilen raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Raporda Rıza Sarraf'ın şirketlerine “karapara, vergi, dış ticaret” denetimi de isteniyor.

17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına adı karışan Sarraf'a ait şirketlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri bir rapor hazırlamıştı.

Raporda, yurt dışındaki şirketlere yapılan ithalat ve ihracat işlemlerinin ‘ciddi şüpheli’ olduğuna değinildi. İran devletini dolandıran Babek Zencani ile Sarraf'ın irtibatı olduğu tespit edildi.

Ekonomi Bakanlığı, MASAK, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelirler İdaresi Başkanlığı’nca “karapara, vergi, dış ticaret” yönünden incelemeye alınması istendi.

Bu arada Sarraf'ın şirketi olan Volgam Gıda’ya törenle ihracat şampiyonluğu ödülü verilmişti. Zarrab ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# rıza sarraf # gümrük ve ticaret bakanlığı # kara para