İran ambargosuz dönemde havacılık sektöründeki hedeflerini açıkladı

İran, yaptırımların kaldırılmasının ardından ilk uluslararası yatırım toplantısını yaptı. Tahran'da yapılan "Uluslararası İran Havacılık Zirvesi”ne 35 ülkeden 100’ün üzerinde şirket yöneticisi katıldı. Zirvede konuşan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı yeni dönemdeki hedeflerini sıraladı. THY Genel Müdürü Temel Kotil toplantıyı Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Kotil, ambargosuz dönemde kar marjlarının katlanacağını söyledi.

İran’a yönelik uygulanan yaptırımlar kalktı, uluslararası yatırımcılar İran’a akın etti.

Asya ve Pasifik Havacılık Kurumu ile İran Sivil Havacılık Kurumu tarafından başkent Tahran’da düzenlenen "Uluslararası İran Havacılık Zirvesi"ne 35 ülkeden 100'ü aşkın şirket katıldı.

Toplantıda konuşan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı, ülke genelinde yeni havaalanlarının inşa edileceğini, var olan havaalanlarının modernize edileceğini söyledi. Modernizasyon çalışmaları kapsamında 114 yeni uçak alımı için görüşmelerin devam ettiğini belirten İran’lı bakan, 400 yeni uçağa ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Zirvenin konuşmacılardan biri de Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'di. Yerli ve yabancı firmalar arasında İran’a yolcu taşımacılığında ikinci sırada yer aldıklarını vurgulayan Kotil, bu hedefin yeni dönemde dahada artacağını söyledi.

Ulusal Kanal’a konuşan Kotil, yeni yılda genel ciro hedeflerini 12 milyar dolar olarak belirlediklerini ve İran’a yönelik ambargonun kalkmasının ardından kazançlarının katlanacağının altını çizdi.

Kotil, önümüzdeki yıllarda Türk ve İran ekonomilerinin daha yakın ilişki içerisinde olacağına dikkat çekti.

HABER:YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

# iran # ulusal kanal # yakup aslan # havacılık sektörü