Eski milletvekili Mahmut Alınak'tan HDP yöneticilerine zehir zemberek mektup

18. dönem milletvekili ve Demokratik Toplum Partisi'nin eski yöneticilerinden Mahmut Alınak, HDP'ye zehir zemberek bir mektup yazdı. Alınak, HDP'nin AKP ile işbirliğine dikkat çekti, "AKP nasıl ki halkı kandırıyorsa, siz de duygularını sömürdüğünüz halkın önünde barikatlar kurup, AKP'nin ve düzenin işini kolaylaştırdınız." dedi. Alınak, AKP'nin 6 ay içinde devrileceğini belirtti.

Eski milletvekili Mahmut Alınak'tan HDP yöneticilerine zehir zemberek mektup

"Halkı sokağa döktünüz, duygularını sömürdünüz. AKP ile işbirliği yaptınız. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nı meşrulaştırdınız."

Bu mektup, eski Şırnak milletvekili ve Demokratik Toplum Partisi yöneticilerinden Mahmut Alınak tarafından HDP yönetimine hitaben kaleme alındı. Alınak, yazdığı açık mektupta, HDP'ye şert eleştiriler yönelti.

HDP'nin eylemlerle halkı sokağa döktüğünü ve sonra da yalnız bıraktığını belirten Alınak, parti yöneticilerininse olayları sadece seyrettiğini keydetti.

"Bütün bunlar olurken peki siz ne yaptınız?

* Halkın acılarını ve gözyaşını sömürerek makam ve şöhret ticareti yaptınız. Halkı Ankara'nın kirli seçim ve sandık oyunlarında basamak olarak kullandınız.

* AKP nasıl ki eşi benzeri olamayan bir yalan makinesi gibi çalışıp halkı kandırıyorsa, siz de bir teki bile pratiğe geçmeyen altı boş sivri sözlerle duygularını sömürdüğünüz halkın önünde barikatlar kurup, AKP' nin ve düzenin işini kolaylaştırdınız. "

Alınak, HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ın adaylığını meşrulaştırdığını belirtti. AKP'nin 6 ay içinde devrileceğini belirten Alınak, HDP'ye de çağrıda bulundu.

Size kamuoyu önünde çağrıda bulunuyorum: Çok değil altı ay için halktan el çekin ve işin ehli olan öncü kadroları halkla birlikte, AKP ve bu çürümüş düzenle baş başa bırakın. Kurduğu "Çözüm Süreci" kapanında sizinle yıllardır oyun oynayan AKP'nin ne hale geleceğini ve şimdi hayal bile edilmeyen ne büyük gelişmelerin olacağını o zaman görün!

ulusalkanal.com.tr

# AKP # mektup # hpd