MHP'den referandum genelgesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti teşkilatlarına 9 maddeden oluşan referandum genelgesi gönderdi. AKP ile ortak çalışma mesajı verilen genelgede, "Aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabilecek" denildi. Parti içi muhalefetin MHP bayrağı gibi argümanları kullanmasına karşı önlemlerin yer aldığı genelgede, sloganlara da yer verildi.

MHP'den referandum genelgesi

MHP Genel Merkezi, parti örgütlerine 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili 9 maddeli genelge gönderdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzasını taşıyan genelgede, referanduma partinin imkan ve kabiliyetleriyle hazırlık yapılacağı belirtildi.

Genelgede AKP ile ortak çalışma mesajı da yer aldı, "Aynı tercihler içinde bulunacağımız siyasi parti ya da partilerle ortak çalışmalar yapılabilecek" ifadesi kullanıldı. Bu çalışmaların belirli sınırlarda yapılabileceği vurgulandı.

Parti içi muhalefete karşı da önlemlerden bahsedilen genelgede, "Bu şahıslara ortam açılmayacak, bunlarla temas kurulmayacak ve toplantılarına iştirak edilmeyecektir" denildi.

Genelgede, parti içi muhalefetin yürüteceği "Hayır" kampanyalarında MHP bayrağı, flaması ve rozeti kullanmasına karşı teşkilatların dikkatli olması istendi.

Söylem ve eylem birliği vurgusu yapılan genelgede, kampanya sürecinde afiş ve ilanlarda kullanılacak sloganlar da yer aldı.

Devlet Bahçeli'nin bu sözleri, kampanyanın öne çıkan argümanı olacak. Kampanyada, "Devlet İçin Evet, Millet İçin Evet" , "Evet, Yine Evet, Bir Kez Daha Evet, Sonuna Kadar Devlet, Sonsuza Kadar Millet" sloganları da kullanılacak.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # devlet bahçeli # referandum # genelge