İsrail'de Netanyahu'ya tepkiler büyüyor

İsrail'de Netanyahu hükümetine tepkiler büyüyor. Başbakan Netanyahu'nun yolsuzluk ve koronavirüs salgınıyla mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle yüzlerce İsrailli eylem yaptı.

İsrail'de Netanyahu'ya tepkiler büyüyor

İsrailde Başbakan Netanyahu karşıtı gösteriler artarak devam ediyor.

İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifası için Tel Aviv ve Batı Kudüs'te gösteri düzenledi. Tepkilerin nedeni Netanyahu'nun koronavirüs salgınıyla mücadelede başarısız bulunması ve hakkındaki yolsuzluk davası.

Batı Kudüs'teki Başbakanlık konutu ve Tel Aviv'deki Rabin Meydanı'nda düzenlenen gösterilere yüzlerce kişi katıldı. Bazı protestocuların "suç başbakanı" yazılı maskeler taktıkları gösteride, Netanyahu istifaya davet edildi.

Batı Kudüs'teki gösteride protestocular polis barikatlarını aşarak Başbakanlık konutunun önüne kadar ulaşmayı başardı. Polis, konutun çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Göstericiler düdük ve ıslıkla Netanyahu'yu protesto etti.

Salgında ikinci dalganın yaşandığı İsrail'de işsizlik oranı yüzde 21'e ulaştı. Göstericiler, Netanyahu hükümetinin salgından etkilenen sektörlere yeterince yardım yapmadığını savunuyor. Siyah Bayraklılar'ın öncülüğünde 11 ve 14 Temmuz'da yapılan gösterilere binlerce kişi katılmıştı.

ulusal.com.tr

# israil # netanyahu # netenyahu