Sağlık Bakanlığı'na seslendiler: Binlerce Diyaliz, Diş ve Odyometri teknikeri atama bekliyor

Binlerce sağlık teknikeri kovid-19 ile mücadelede görev almak için bekliyor. Onlar seslerini duyurabilmek için Ulusal Kanal'a ulaştılar.

Sağlık Bakanlığı'na seslendiler: Binlerce Diyaliz, Diş ve Odyometri teknikeri atama bekliyor

Haber: Buse Gençtürk

Sağlık alanında önemli bir yer tutan teknikerler atama bekliyor.

Sağlık Bakanlığı, Aralık 2020’de 12 bin sağlık çalışanı aldı. 12 binlik atamanın 2 bin 864’ünü sağlık teknikerleri oluşturdu. 2021 yılında Sağlık Bakanlığı’na atanacak personel sayısı ise 16 bin olarak belirlendi.

16 bin personelin ne zaman atanacağı ve hangi alanlarda kadro alımı yapılacağı kesin değilken sağlık teknikerlerinden çağrı geldi. 24 bin diyaliz teknikerliği bölümü mezunu kişiler, en az 2 bin kadro talep etti.

Diyaliz teknikerleri ayrıca her 5 diyalize 1 tekniker değil, 3 diyalize 1 tekniker verilmesi gerektiğini savundu. Teknikerler, kamu hastanelerinde diyaliz ünitelerinde yönetmeliğe aykırı olarak hemşire ve ebelerin çalıştırıldığını iddia etti.

Atanamayan 20 bin diş protez teknikeri ise yapılacak 16 binlik atamada 3 bin kişi alınması gerektiğine dikkat çekti.

İşitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımıyla saptayan ve işitme cihazına ihtiyaç olup olmadığını belirleyen odyometristler de atama bekleyenler arasında yer aldı. 20 bin odyometri bölümü mezunu bulunurken 12 binlik atamada sadece 13 kişi alındı. Atanamayan odyometristler hastanelerde görevlerini yapan sertifikalı hemşire ve ebeler yerine görevde olmak istedi.

# Kovid19 # ulusal kanal # kamu hastaneleri # sağlık bakanlığı # diyaliz # sağlık teknikeri