F-Tipi'ne operasyon!

Fethullahçı örgütlenmeye operasyon talimatının ortaya çıkmasının ardından, örgütün yargı ayağı yeniden gündeme geldi. Akıllardaki soru ise, F-Tipi Örgüt tarafından kurgulanan kumpas davalarında görev alan hakim ve savcılara ne olacağı! O hakim ve savcıların da soruşturmaya dahil edileceği belirtiliyor. İşte o isimlerden öne çıkanlar...

Emniyet'in Fethullahçı örgüt hakkında gönderdiği talimatın ardından, örgütün çeşitli kurumlardaki elemanları yeniden gündeme geldi.

F-Tipi Örgüt'ün en gün yüzüne çıkan eylemleri, kurgulanan kumpas davaları oldu. Hal böyle olunca o davalarda görevl alan hakim ve savcıların durumu da tartışılmaya başlandı.

Peki tertip davalarda görev alan hakim ve savcılar kimlerdi?

Kumpas davası denilince ilk akla gelen Ergenekon Davası! Davaya kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi baktı. Mahkeme heyeti Başkan Hasan Hüseyin Özese ile üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu, Hüsnü Çalmuk'tan oluşuyordu. Savcı kadrosu ise Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Cihan Kansız, Muammer Akkaş, Ercan Şafak gibi isimlerden oluştu.

Tertip davalardan tarihe geçen bir diğeri ise Balyoz oldu. Davanın başlangıcına iki gün kala mahkeme heyet değişti.

Kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başkan Ömer Diken ile üye hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Davut Bedir ve Aytekin Özanlı rol aldı. Balyoz tertibinde değişik dönemlerde Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar, Mehmet Murat Yönder, Hüseyin Ayar, Bilal Bayraktar ve Savaş Kırbaş savcı olarak görev yaptı.

Tertip davalardan olan Poyrazköy Davası'na ise Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu başkan, Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan ise üye olarak katıldı. 6 davanın birleşmesiyle oluşan Poyrazköy soruşturmalarını, Ergenekon ve Balyoz tertiplerinde görev alan savcılar yürüttü.

İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk Davaları da tertip davaların bir başka önemli ayağıydı. İzmir'de Atilla Rahman, İstanbul'da ise Metin Özçelik, mahkeme başkanı olarak rol aldı. Savaş Çelik ve Celal Kara gibi hakim ve savcılar tertiplerde rol aldı.

Türk futbol camiasını alt üst eden ve ağırlıklı olarak Fenerbahçe'yi hedef alan Şike Davası'na Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, üyeler Hikmet Şen ve Bülent Kınay baktı. Mehmet Berk ve Ufuk Ermertcan ise Şike savcıları olarak görev yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # fenerbahçe # ergenekon # poyrazköy davası # Askeri Casusluk Davası