Bağışı yaptı, imar iznini kaptı!

Suudi Kralı, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki TÜRGEV’e 99 milyon 990 bin 990 dolar bağış yaptı, İstanbul’daki Sevda Tepesi'nin imar iznini kaptı! Sevda Tepesi, Başbakan Erdoğan13 Nisan 2012’de Kral Abdullah ile görüşene kadar 28 yıl boyunca imara açılamamıştı!

İstanbul Çamlıca'daki Sevda Tepesi, 28 yılın ardından imara açıldı. Nedeni ise, Suudi Kralı Abdullah'ın Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'e yaptığı bağış.

Sevda Tepesi'ndeki imar yasağı, Başbakan Erdoğan'ın 13 Nisan 2012’de Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşmesine kadar sürdü. Suudi Arabistan Krallığı, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in hesabına 99 milyon 990 bin 990 dolar yatırdı. İmar izni bağışın ardından geldi.

Suudi Kral bağışın ardından, Mayıs 2012’de 57 bin 470 metrekare araziye yapı izni verilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, CHP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen imar iznini verdi.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # bilal erdoğan # türgev