Şam'la istihbarat temasları

Suriye'de denetimsiz ve radikal grupların aşırı güç kazanması Batılı ülkelerle Suriye yönetimi arasında istihbarat temaslarına neden oldu. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Batılı istihbarat kuruluşlarının, radikal İslamcı gruplarla mücadele görüşmeleri için Şam’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Şam'la istihbarat temasları

Küresel bir sorun yumağına olan Suriye'deki iç savaşta, radikal grupların ulaştığı aşırı güç; Şam ile Batılı ülkeleri aynı masanın etrafında buluşturdu. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad temaslarla ilgili BBC’ye açıklama yaptı. Miktad; Batılı istihbarat kuruluşlarının, radikal İslamcı gruplarla mücadele görüşmeleri için Şam’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Mikdad, "İngiltere istihbaratı dâhil Batılı istihbarat örgütlerinin yakın zamanda Şam’ı ziyaret edip etmediği’ yönündeki bir soruya, “Ayrıntıları vermeyeceğim ama evet, çoğu Şam’ı ziyaret etti” cevabını verdi.

Suriye Dışişleri Bakanı yardımcısı Mikdad, Batılı hükümetlerin "sonunda Devlet Başkanı Esad’ın liderliğinden başka bir alternatif olmadığını anladıklarını" belirtti.

BBC'nin ulaştığı İngiliz Dışişleri Bakanlığı yetkilileri istihbarat görüşmelerini yalanlamadı, konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını söyledi.

Öte yandan Suriye krizinin çözümü için Cenevre 2 konferansının hazırlıkları sürüyor. Suriye hükümeti konferansa katılacağını duyurdu. Ancak dağınık ve parçalı konumda olan Suriye muhalefetinin konferans katılıp katılmayacağı halen netlik kazanmadı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’de çatışmaların sürdüğü üç yılda dokuz milyondan fazla Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı ve 100 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # istihbarat # şam # iç savaş # bbc # faysal mikdat