Antalya’da yeme-içme sektörü artık hizmet vermek istiyor

Turizmin başkenti Antalya, yeme içme sektörüne en çok yatırım yapılan illerimizden biri. Ancak salgın, tüm o yatırımların kapısına kilit vurdu. Kentte restoran ve kafe işletmecileri, yatırımcıları ve çalışanları uzun süredir salgın kısıtlamalarının yol açtığı sorunlarla boğuşuyor. Borç yükü altında eziliyorlar. Onlar, yaptıkları basın açıklaması ile seslerini bir kez daha duyurmaya çalıştı.

Antalya’da yeme-içme sektörü artık hizmet vermek istiyor

Ödenemeyen çekler, kiralar, vergiler, primler, krediler ve dağ gibi yığılan borçlar. Salgın kısıtlamalarının yol açtığı dar boğazda işletmecisinden çalışanına yeme içmesektörü, zor günler geçiriyor.

Salgın boyunca yeme içme işletmeleri ya tam kapandı ya da paket hizmetine döndü. Gelir tükendi. Ancak giderlerin sonu gelmedi.

Restoran ve kafelerin yatırımcıları, işletmecileri ve çalışanları bir araya geldi. Aşçılar ve garsonlar uzun zamandır giyemedikleri üniformalarını, keplerini ve önlüklerini tepki olarak alana bıraktı.

"Bizler turizmin ayrılmaz parçasıyız" diyen sektör temsilcileri, tıpkı oteller ve AVMler gibi restoran ve kafelerin faaliyetlerine yeniden başlaması için gerekli düzenlemelerin yapılması talebinde bulundu.

AntalyaGastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen, sektörün sorunlarını ve acil taleplerini duyurdu.

# pandemi # antalya # avm # turizm # sektör # salgın # restoran # gastronomi # kafe # antalya turizm # yeme içme sektörü # yeme içme