Karlov suikastı davası 19 Şubat'a ertelendi

Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin 28 kişinin yargılandığı davaya Ankara'da devam edildi. Sanık Vehbi Kürşat'ın savunma için süre talep etmesi üzerine dava 19 Şubat tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, sanıkların savunmasını tamamlamasının ardından kararını açıklayacak.

Karlov suikastı davası 19 Şubat'a ertelendi

RusyaAnkara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davada sona yaklaşıldı.

Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni bir duruşma yapıldı. 28 kişinin yargılandığı olayda cinayeti işleyen FETÖ'cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş ölü ele geçirilmişti.

Ancak cinayette parmağı olduğu değerlendirilen tutuklu sanıklar Vehbi Kürşat Akalın, Şahin Söğüt, Ramazan Yücel ve Hüseyin Kötüce davaya katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Mehmet Timur Özkan, Kadir Şamlı, Sercan Başar, Ayşe Söğüt ve Doğukan Söylemez de mahkeme salonunda hazır bulundu. Sanıklar arasında firari FETÖ lideri Fethullah Gülen de yer alıyor.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar beraatlarını talep etti. Sanık Vehbi Kürşat ise savunma için süre istedi.

Talebi kabul mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Şubat'a erteledi. Mahkeme heyeti, sanıkların savunmasını tamamlamasının ardından kararını açıklayacak.

# ankara # rusya # fetö # fethullah gülen # savunma # Andrey Karlov # sanık # suikast # tutuksuz