CHP Genel Merkezi önünde ateş açan saldırgan yakalandı

CHP Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırının ardından 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluklarda adı geçen, daha sonra CHP'li milletvekilleri ile birlikte bu yolsuzlukları açıklayan Hacı Ali Hamurcu olduğu ortaya çıktı. Hamurcu, Ergenekon kumpasında da rol almış, daha sonra itirafçı olmuştu.

CHP Genel Merkezi önünde ateş açan saldırgan yakalandı

CHP Genel Merkezine önceki gece 5 el ateş edilmesi ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Hacı Ali Hamurcu olduğu açıklandı.

Hamurcu'ya, olay yeri MOBESE kameralarından aracın plakası tespit edilerek ulaşıldı.

Ankara Valiliği, saldırıda kullanılan aracın Hamurcu tarafından 2 günlüğüne kiralandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, aracın terk edilmiş halde bulunduğu, gözaltına alınan Hamurcu'nun suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Hacı Ali Hamurcu, kamuoyunun Kayseri'deki yolsuzluk iddiaları ve Ergenekon kumpasından tanıdığı bir isim.

Hamurcu, 2010 yılında Meclis Bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun iddiaları eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'nun ifadelerine dayanıyordu. CHP Milletvekilleri de dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile Meclis'te basın toplantısı düzenlemişti.

Hamurcu aynı zamanda Ergenekon kumpasında da rol almıştı.

Hacı Ali Hamurcu, 2 mason üstadına saldırı hazırlığında olduğu öne sürülmüş, bu gerekçeyle Avukat Yusuf Erikel'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Orgeneral Hurşit Tolon ve Avukat Kemal Kerinçsiz de Hamurcu'nun iddilarıyla suçlandı.

Kumpasın deşifre olmasından sonra Hamurcu hakkında "suç uydurma" gerekçesiyle dava açıldı. Hacı Ali Hamurcu bu davada verdiği ifadede, Orgeneral Huşit Tolon ve Kemal Kerinçsiz'in adının zorla söyletildiğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # silah sesleri # Hacı Ali Hamurcu