Ege Denizi'nde 49 düzensiz göçmeni kurtardı

Yunanistan, göçmenleri yine Türk karasularına itti. İzmir açıklarında geri itilen 49 düzensiz düzensiz göçmen kurtarıldı.

Ege Denizi'nde 49 düzensiz göçmeni kurtardı

İzmir'in Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 49 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı üç ilçedeki kurtarma operasyonu ile ilgili bilgi verdi. İzmir'in Seferihisar açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri Yunanistan askeri unsurlarının Türk kara sularına geri ittiği lastik bottaki 32 göçmeni kurtardı.

İzmir'in Karaburun açıklarında da 13 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Karaburun'dan Yunanistan geçmek isteyen göçmenlerin de Yunan birliklerince geri itildiği belirtildi.

Bir operasyon da İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarındaki Kara Ada'da yapıldı. Adada düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına bırakıldıktan sonra adaya çıktıkları belirlenen 4 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kurtardığı 49 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

# göçmen # düzensiz göçmen # ege denizi # Çeşme # karaburun # Seferihisar # Türk kara suları # Sahil güvenlik botu