Hollanda basını iddia etti: Amsterdam ve İstanbul'daki cinayetler Erdoğan'a uzanıyor

Hollanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Gazete, tam sayfa manşetten verdiği haberinde Amsterdam ile İstanbul'da yaşanan mafya cinayetlerinin, Erdoğan'ın yakın çevresine uzandığını öne sürdü.

Hollanda basını iddia etti: Amsterdam ve İstanbul'daki cinayetler Erdoğan'a uzanıyor

Hollanda ve Türkiye'de yer altı dünyası ile bağlantılı cinayetlerin ucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar uzadı.

Çarpıcı iddia Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf'dan geldi. Gazetenin tam sayfa manşetten, Erdoğan'ın fotoğrafını da kullanarak verdiği haberinde, önemli bilgiler yer aldı.

Hollanda televizyonlarında da haber olan iddia, Amsterdam'daki mafya cinayetlerini araştıran savcının hazırladığı dosyaya dayandırıldı.

De Telegraaf'ın "Mafya hesaplaşması Erdoğan'a uzandı" manşetiyle verdiği haberde, Hollanda'da geçen Aralık ayında başlayan ve İstanbul'a da sıçrayan cinayetlerin sürdüğü belirtildi.

Son olarak geçen hafta sonu Amsterdam'da ismi yer altı dünyası ile anılan Barış Önder otomatik silahla taranarak öldürüldü. Hollanda basınındaki haberlerde Barış Önder'in, Sedat Şahin grubu tarafından öldürüldüğü ifade edildi. Mafya hesaplaşmasının Erdoğan ile olan bağlantılı olduğu iddiası işte tam da bu noktada ortaya atıldı.

Savcının hazırladığı soruşturma dosyasına göre, yer altı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresiyle doğrudan bağlantı içinde.

Ülke basınına göre Sedat Şahin, Hollanda'daki Türk mafyası üzerinde oldukça etkili. Amsterdam'daki cinayetlerle ilgili Şahin'in Hollanda'daki adamlarından Zekeriya K. 'azmettirici şüphesiyle tutuklu olduğu dikkat çekilen bir başka detay.

Zekeriya K.'nın Belçika numarası kullanan bir kişiyle yaptığı telefon konuşmasının kayıtları da savcılık dosyasına girdi. Tapelere göre telefondaki kişi, Erdoğan'ın danışmanına Zekeriya K'yı, "işadamı" diye tanıtabileceğini söylüyor. Aynı kişi Erdoğan'ın, Sedat Şahin'den çok etkilendiğini anlatıyor.

Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, Hollanda bağlantılı olduğu belirtilen bir saldırı sonucu geçen Aralık ayında İstanbul'da öldürülmüştü. Amsterdam'da geçen hafta sonu öldürülen 26 yaşındaki Barış Önder'in zanlı ya da zanlıları da henüz yakalanamadı.

Hollanda basınına göre Avrupa genelinde uyuşturucu ticareti yapan bu iki grup arasında husumet bulunuyor. Mafya cinayetleri nedeniyle Aralık ayından bu yana Amsterdam ve İstanbul'da toplam 7 kişi uğradıkları suikastlerde öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # cinayet # amsterdam # iddia etti