Memurun gözü 3600 ek göstergede! Ek gösterge nedir?

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, genel seçimlerden önce verilen 3 bin 600 ek gösterge sözünün tutulmasını istedi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekletilen teklifin yasalaştırılması için çağrı yapan Kahveci, memurların ek gösterge konusunda büyük bir beklenti içinde olduğunu hatırlattı.

Kamu çalışanlarının dört gözle beklediği 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmemesine Kamu Sen’den tepki geldi.

24 Haziran seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının ek gösterge rakamlarının 3 bin 600’e yükseltileceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı daha sonra öğretmen, polis, hemşire ve imamlar için bir çalışma yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu çalışmanın 31 Mart seçimleri sonrası gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Ek gösterge düzenlemesinin hem ertelenmesi hem sadece 4 meslek grubunu kapsayacak olması memurlarda hayal kırıklığı yarattı.

Kamuda örgütlü Türkiye Kamu Sen “Memurlar büyük beklenti içinde, verilen sözler tutulsun” açıklaması yaptı.

Ulusal Kanal’a konuşan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu çalışanlarını kapsamasını istedi.

Meclis'e çağrı yapan Kahveci “Ek gösterge için hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz kanun teklifi dikkate alınmalıdır” dedi.

Ek gösterge, kamuda görev alan memurların maaşları, emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodu.

Asıl etkisini emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapan ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge oranları arttıkça memur ve emeklilerin maaşları da artıyor.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr