İran'dan PJAK’a yönelik sınır ötesi operasyon sinyali geldi

İran'dan, terör örgütü PKK’nın İran kolu PJAK’a yönelik sınır ötesi operasyon sinyali geldi. İran güvenlik kaynakları, milletvekili Felahatpişe’yi haftasonu suikast girişimi düzenleyip Irak’ın kuzeyine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyona hazırlıklı olduklarını açıkladı.

İran'dan PJAK’a yönelik sınır ötesi operasyon sinyali geldi

İran güvenlik kaynakları, İranlı milletvekili Haşmetullah Felahatpişe’yi hedef alan suikast girişiminin ardından Irak'ın kuzeyine kaçtıkları belirlenen teröristlerin yakalanması için her türlü operasyona hazırlıklı olduklarını söyledi.

Kirmanşah eyaleti Emniyet Müdürü Yusuf Şahhüseyni, eylemin ardından Irak'ın kuzeyine kaçtıkları açıklanan teröristler için “teröristlerin kimlikleri belirlendi nerede olurlarsa olsunlar yakalanacaklar” dedi.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı isminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, “terör örgütünün kaçakçılık yollarına vurulan darbeler sonrası eylemlerini artırdığını” söyledi.

İranlı yetkili, "Irak'ın kuzeyinde bulunan bulunan sigara ve alkol üretim tesislerinin sınıra yakın bölgelerde olması ve Barzani yönetiminin sınır geçişlerine göz yumması terör örgütlerinin işlerini kolaylaştırıyor" dedi.

Geçen haftalarda İran, Irak sınırında İran emniyet güçlerine yönelik gerçekleşen saldırılar sonrası İran Devrim Muhafızları saldırıların kaynağının Irak'ın kuzeyi olduğunu açıklamıştı.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, "teröristlerin asıl merkezleri olan Irak'ın kuzeyine yönelik gerekli adımlar atılmazsa, güvenliğimiz aleyhine olan bu girişimleri önlemek için üzerimize düşeni yaparız" ifadelerini kullanmıştı.

Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

# iran # pkk # operasyon # pjak