O devlet kurumunun adı ve binası değişiyor!

Telekomünikasyon ve İletişim Kurumu hem yeni bir binaya, hem de yeni bir isime kavuşacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı'nın isminin yıprandığını belirtti.

O devlet kurumunun adı ve binası değişiyor!

Kamuoyunda uzun süre tartışılan telefon dinlemeleri ile gündeme gelen Telekomünikasyon Daire Başkanlığı ismini ve binasını değiştirme kararı aldı.

Usulsüz ve yasadışı telefon dinlemelerinin odağı olan Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı'nın binasının taşınması gerektiği daha önce yetkililerce bakanlığa iletilmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu talebi değerlendirdi ve yeniden güvenilirlik için hem isminin değiştirilmesi, hem binanın taşınmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Elvan, Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı'nın halkın güvenini kaybettiğini itiraf etti. Telekomünikasyon İletişim Kurumu'nun baştan aşağıya yenilenmesi gerektiğini kaydeden Elvan, eskiden daha fazla dinlenme yapıldığını bu sayının yüzde 80 oranında düştüğüne değindi.

Bakan Elvan Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı binasını işaret ederek "orada ne yapıldığını bilemiyoruz" demişti.

ulusalkanal.com.tr

# değişiyor