Deprem bölgesinde görev yapan personele ödenecek tazminat belli oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgede görev yapan personele 6 ay süreyle 693 lira 50 kuruş tazminat ödenecek.

Deprem bölgesinde görev yapan personele ödenecek tazminat belli oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgede görev yapan personele 6 ay süreyle 693 lira 50 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, deprem nedeniyle Elazığ'ın merkez ve Sivrice ilçeleri ile Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan, 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle 693 lira 50 kuruş tazminat ödenecek.

Söz konusu tazminat, bölgeye deprem nedeniyle geçici görevlendirmeyle gidenleri de kapsayacak. Eşlerden her birinin tazminattan ayrı ayrı yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın yüzde 75'i ödenecek.

Ayrıca fazla mesai yapan personele de 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle ve ayda 90 saati geçmemek üzere normalin 2 katı fazla çalışma ücreti ödenecek.

Öte yandan Jandarma ekipleri, kentte depremin yaralarının sarılması için vatandaşlara her konuda destek veriyor. Çadır kurma, kırsaldaki ihtiyaç sahiplerine konteyner ve yardım dağıtımı, çocuklara yönelik etkinlik gibi çalışmalar yapan ekipler, depremde evi hasar görenlerin taşınması için araçlarını seferber ediyor.

Bugüne kadar 706 depremzede ailenin eşyalarını kendi araçlarıyla taşıyan jandarma, yüksek fiyatlarla nakliye ücreti alınmasının önüne geçiyor.

# tazminat # elazığ sivrice