Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''NATO İttifakı'nda S-300 kullanılıyorsa S-400 de kullanılacak''

Milli Savunma Bakanlığı’nın 2022 bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Bakan Hulusi Akar, sunumunda “S-300’ler NATO İttifakı’nda nasıl kullandıysa S-400’ler de kullanılacaktır” dedi. ABD olumsuz tavır takındığı takdirde Türkiye’nin başka alternatifleri değerlendireceğini belirten Akar, ABD’ye PKK/YPG’ye desteği üzerinden de tepki gösterdi. Suriye’de Rusya ile iş birliği mesajı veren Akar, terörle mücadelede gelinen son durumu da paylaştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''NATO İttifakı'nda S-300 kullanılıyorsa S-400 de kullanılacak''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na Milli Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesini sundu.

"NATO İTTİFAKI'NDA S-300 KULLANILIYORSA S-400’DE KULLANILACAK"

Hulusi Akar yaptığı konuşmada, ABD’ye S-400 üzerinden net mesajlar verdi.

- Millî Savunma Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi, 80 milyar 439 milyon 536 bin TL olarak huzurlarınıza getirilmiş bulunmaktadır. Bütçede yaklaşık yüzde 31’lik artış sağlanmaktadır.

- S-300, NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sunumunda F-35 sorunu çözülmediği takdirde Türkiye’nin atacağı adımlara işaret etti.

- ABD’nin tavrının olumsuz olması durumunda Türkiye, içinde bulunduğu tehdit ortamında güvenliğini sağlayabilmek için zorunlu ve tabii olarak başka alternatifleri değerlendirmek durumunda kalacaktır. Bu ve benzeri sorunları görüşmek üzere temaslarımız sürmekte olup, şu anda da Bakanlığımızdan bir heyet ABD de bulunmaktadır.

ABD’NİN PKK/YPG’YE DESTEĞİNE TEPKİ

ABD’ye PKK/YPG’ye verdiği destek üzerinden de tepki gösterdi Hulusi Akar.

- Terörist teröristtir. Bu kapsamda, başta ABD olmak üzere yabancı muhataplarımıza PKK=YPG olduğunu her seviyede dile getiriyor, anlatıyoruz ve teröristlere verilen her türlü desteğin kesilmesini ısrarla talep ediyoruz.

SURİYE’DE RUSYA İLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 29 Eylül’de bir görüşme yaptığını hatırlattı. Görüşmenin Suriye’de sahaya yansımasına dikkat çekti.

- Görüşmeden sonra taciz ve saldırılarda bir azalma meydana gelmiştir. Bu çerçevede, Suriye konusunda Rusya ile sahada ve masada temas ve koordinasyonumuz devam etmektedir.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM

Akar, 15 Temmuz Amerikancı FETÖ’cü darbe girişiminden sonra yapılan harekatlarla terörle mücadelede gelinen son durumu da paylaştı.

- Göğüs-göğüse mücadele ile 4.000 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirilirken ülkemizin güneyinde kurulmak istenen terör koridoru da engellenmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32.901, bu yılın başından itibaren ise 2.426 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

KABİL HAVALİMANI’NIN İŞLETİLMESİ

Hulusi Akar, Afganistan'daki Kabil Havalimanı’na ilişkin son durumu da aktardı.

- Tüm Afgan halkı için önemli olan Kabil Havaalanının işletilmesine yönelik çalışmalara Katar ile birlikte devam edilmektedir.

# abd # rusya # fetö # hulusi akar # erdoğan # pkk # terörist # suriye # YPG # Milli Savunma Bakanlığı # katar # nato # iş birliği # vladimir putin # Türkiye ABD ilişkileri # Kabil havalimanı # hulusi akar açıklama # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu # Hulusi Akar son açıklama # Türkiye Kabil Havalimanı # nato s400 # Bakan Hulusi Akar