Meclis'te gündem yolsuzluk

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla dört eski bakan hakkında Meclis bünyesinde oluşturulan soruşturma komisyonu, pazartesi nihai kararını verecek. Komisyon bugün bilirkişi raporunu görüşecek.

Meclis'te gündem yolsuzluk

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla dört eski bakan hakkında Meclis bünyesinde oluşturulan soruşturma komisyonu, pazartesi nihai kararını verecek. Komisyon bugün bilirkişi raporunu görüşecek. AKP'li 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunun gündemi yoğun.

Komisyon bugün MASAK müfettişlerinden oluşan bilirkişinin hazırladığı raporu ele alacak. Rapor doğrultusunda pazartesiye kadar inceleme yapılacak ve karar verilecek.

Komisyon, pazartesi günü dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğini oylayacak. Komisyonda her bakan için oylama ayrı ayrı ve oylamalar açık olacak. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a sevk edilip edilmemelerine ilişkin kararlar 11 ayrı oylama sonucu netleştirecek.

Komisyon, dört eski bakanın veya birkaçının Yüce Divan’a gitmesi yönünde karar verirse, eski bakanlar için ayrı ayrı gizli oylama yapılacak.

Komisyon, “Yüce Divan” kararı vermezse, rapor sadece Genel Kurul’a sunulacak ama oylanmayacak. Ancak muhalefet partileri 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesini önerge vererek isteyebilecek. Önerge her bakan için ayrı verilecek ve oylamaları da gizli yapılacak.

Komisyonun, rapor yazımını çalışma süresinin sonu olan 27 Aralık’ta sunması bekleniyor. Bu durumda, Meclis Başkanlığı 10 gün içinde bu raporu bastırarak dağıtacak. Dağıtıldıktan sonra 10 gün içinde de Genel Kurul’da soruşturma raporunun görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Meclis’in bütçe görüşmelerinin ardından 23 Aralık itibarıyla çalışmalarına 13 gün ara verme kararı alması, Komisyon'a raporunu sunmak için 9 Ocak’a kadar süre kazandırdı. Komisyon süreyi sonuna kadar kullanırsa, Genel Kurul görüşmeleri 30 Ocak’a kadar gerçekleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr