Abdocan soruşturmasında tanık polisler sanık oldu

Direniş şehidi Abdullah Cömert'in öldürülmesiyle ilgili tanık olarak ifadesi alınan 3 polis, bu kez de sanık sıfatıyla ifade verdi. Sanık polisler "Gaz Fişeğin öldürücü olduğunu bilmiyorduk" diyerek kendilerini savundu.

Abdocan soruşturmasında tanık polisler sanık oldu

Hatay'da gaz fişeğiyle vurularak öldürülen Abdullah Cömert soruşturmasında tanık olarak dinlenen polisler, şimdi sanık oldu, polislerin bir kez daha ifadesi alındı.

Cömert’in başından vurulduğu sokakta görevli olan ve gaz fişeği kullandıkları saptanan üç polis kendilerini savundu. Polisler kimseyi hedef almadıklarını ve gaz fişeğini kalabalığın arkasına attıklarını iddia etti.

Polislerin ekim ayındaki tanık ifadelerinde ise ilginç bir savunma yaptıkları öğrenildi. Polisler, “Gaz fişeğinin öldürücü olduğunu bilmiyorduk" dedi.

“Hatırladığım kadarı ile 20-25 adet gaz fişeği attım, söz konusu gaz fişeklerinini ana cadde üzerinde ara sokaklarda toplanan kalabalığın arka kısımlarına atıyordum.Bu işin eğitimini almıştım. Talimatlar doğrultusunda kullanıyorduk. Gaz fişeğinin bir kişiyi hedef alınması halinde öldürücü olup olmadığı konusunda benim bilgim yoktur”

Ancak polis memuru Ahmet Kuş, ‘Bu işin eğitimini aldıklarını’ ve gaz fişeklerinin öldürücü olmadığını savundu.

Antakya'da eylemler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan soruşturmasında ise yeni bir gelişme yaşandı. Atakan'ın öldüğü yerde bulunan gaz kapsülünün bağımsız bir kurumda yeniden inceleneceği öğrenildi. Olay yerindeki mobese kameraları da Jandarma Kriminal laboratuvarında yeniden incelenecek.

ulusalkanal.com.tr

# eğitim # hatay # polis # ifade # gezi parkı # Haziran Direnişi # abdocan # gaz fişeği # öldürücü