Bakan Canikli S-400'lerin teslimatı için tarih verdi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdit ve hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Bakan, S-400'lerin ilk teslimatının 2019'da gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Canikli, TSK'ya erzak tedarikinde konsept değişikliğine gidildiğini, 2018'den itibaren bu ihtiyaçların öncelikle kamu kurumlarından temin edileceğini açıkladı

Bakan Canikli S-400'lerin teslimatı için tarih verdi

Millî Savunma Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kurumların 2018 yılı bütçe görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.

Milli Savunma BakanıNurettin Canikli burada yaptığı konuşmada, "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdit ve hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

S-400'LERİN TESLİM TARİHİ

Canikli, yaptığı konuşmada S-400'lerin ilk teslimatının 2019'da gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Canikli, "Rusya ile S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalandı. Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağı tespit edilen 150'si general, 4 bin 630'u subay olmak üzere 8 bin 570 personel TSK'dan ihraç edildi.

NATO SKANDALI

Milli Savunma Bakanı Canikli, NATO tatbikatındaki skandalın kesinlikle cevapsız bırakılmayacağını söyledi.

TSK'YA ERZAK TEDARİKİ

Canikli, TSK'ya erzak tedarikinde konsept değişikliğine gidildiğini, 2018'den itibaren bu ihtiyaçların öncelikle kamu kurumlarından temin edileceğini açıkladı.

ulusal.com.tr

# pkk # pyd # YPG # milli savunma bakanı # nurettin canikli