Ukrayna'da Avrasyacılar ve sosyalistler Harkov’da toplanıyor

Emperyalist güdümlü silahlı Neonazi çetelerinin batı illerinde kamu düzenini yok etmesi ve Rus ve Yahudi azınlıklara karşı şiddet eylemlerinin artması sonucu Ukraynalı sosyalistler ve Avrasyacılar ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Harkov kentinde toplanıyor.

Ukrayna'da Avrasyacılar ve sosyalistler Harkov’da toplanıyor

Nazilere karşı elde edilen zaferi sembolize eden "turuncu-siyah kurdeleli kızıl yıldız" ile açılan toplantının katılımcıları arasında daha önce Rusya'ya katılmayı değerlendireceğini açıklayan Kırım Yerel Meclisi, diğer doğu bölgelerinin yerel yasama organlarından 3477 temsilci, Rusya Federasyonu Alt Meclisi'nin yolladığı bir delegasyon ve çeşitli anti-faşist komiteler mevcut.

İdareciler, siyasetçiler ve STK'ler yanında on binlerce Ukraynalının katıldığı toplantıdan çıkan ilk bildiride "başkenti felç eden faşist ayaklanma idari hiyerarşiyi bozduğundan ötürü doğu illeri temsilcileri anayasadan aldıkları yetkiyle merkezi otoritelerin inisiyatifini beklemeden kamu düzenini koruma yolunda adımlar atacaktır" ve "bu doğrultuda faşist çetelerin eylemlerine karşılık vermek üzere anti-faşist milis kuvvetleri oluşturulacak ve bu kuvvetler yerel idareler tarafından finanse edilecektir" ifadeleri yer aldı.

Bu arada, Devlet Başkanı Yanukoviç'in baskılara rağmen istifa etmeyeceği açıklanınca Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda çatışmalar yeniden başladı. Bu durumdan endişelenen Ukrayna Başhahamı, bütün Yahudilerin Kiev'den ayrılması gerektiğini ifade etti.

Aytekin Kaan Kurtul

ulusalkanal.com.tr

# Ukrayna # Sosyalistler # harkov # yahudiler