Clinton: PYD en yakın ortağımız

Amerika'daki başkanlık seçimleri öncesi Hillary Clinton ile Donald Trump canlı yayında ikinci kez teke tek tartıştı. Clinton, "Amerikan başkanı olsanız, Suriye konusunda Obama'dan farklı ne yapardınız?" sorusuna "PYD'yi silahlandırmayı değerlendirirdim" yanıtını verdi.

Clinton: PYD en yakın ortağımız

Amerikan başkan adaylarından Hillary Clinton, Suriye'de IŞİD'e karşı terör örgütü PKK/PYD'yi silahlandırma politikasındaki ısrarını yeniledi.

Clinton ile Donald Trump, başkanlık seçimleri öncesi canlı yayında ikinci kez karşı karşıya geldi.

Tartışma sırasında moderatör, Clinton'a "Amerikan başkanı olsanız, Suriye konusunda Obama'dan farklı ne yapardınız?" sorusu yöneltti.

Clinton, "PKK/PYD'nin Irak ve Suriye'de Amerika'nın en yakın ortakları" olduğunu söyledi. Hillary Clinton, PKK/PYD terör örgütünü silahlandırmayı değerlendireceğini vurguladı. Clinton, IŞİD'le mücadele de PKK/PYD terör örgütlerinin ihtiyaç duydukları donanıma sahip olmaları gerektiğini savundu.

Amerika uzun süredir IŞİD'le mücadele adı altında PKK/PYD terör örgütüne destek veriyor. Clinton, bir önceki Trump ile karşılaşmasında aynı düşüncesini dile getirmişti.

ulusalkanal.com.tr

# pyd # Clinton