"ABD ile model ortaklığımız sonsuza kadar sürecek"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Davutoğlu, Kıbrıs, Yukarı Karabağ ve Suriye gibi birçok konuda ABD ile ortak çalıştıklarını söyledi, "Model ortaklığımız sonsuza kadar sürecek" dedi.

"ABD ile model ortaklığımız sonsuza kadar sürecek"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında, Kerry ile birçok farklı ortamda bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu Kerry'e "Bölgemize kaç defa geldiniz artık bilmiyorum. Tarihteki en hızlı hareket eden ABD dışişleri bakanısınız" sözleriyle iltifat etti.

Her hafta telefon görüşmesi yaptıklarını belirten Davutoğlu, Kerry'nin Ortadoğu süreci ve İran'la angajmana kadar birçok konuda aktif ve dinamik bir diplomasi izlediğini söyledi.

"Kerry ile Yukarı Karabağ, Kıbrıs, Suriye gibi konularda daima birlikte çalıştıklarını" ifade eden Davutoğlu, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın bu ortaklığı, "model ortaklık" olarak tanımladığını söyledi.

"Model ortaklığımız sonsuza kadar sürecek" diyen Davutoğlu, Suriye konusunda da Kerry ile görüştüklerini belirtti. Davutoğlu, "Cenevre 2 Konferansı'nın bir an önce yapılmasına odaklanmak gerek." dedi.

Ahmet Davutoğlu, İran'ın nükleer politikası konusunda da "Obama'nın İran ile angajman politikasından memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# Obama # Ahmet Davutoğlu # John Kerry