Haşim Kılıç sessizliğini bozdu

Twitter ve HSYK düzenlemesiyle ilgili kararların ardından Başbakan Erdoğan'ın eleştirdiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan yanıt gecikmedi. Kılıç, "Biz işimizi yapıyoruz, Anayasa’nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Haşim Kılıç sessizliğini bozdu

Başbakan Erdoğan'ın eleştirdiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıç, "Biz işimizi yapıyoruz, Anayasa’nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi. Kılıç, Twitter ve HSYK kararlarının gerekçeleri yazıldığında daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Kılıç, iptal başvuruları "birdenbire gündeme alındı" eleştirisine yanıt verdi.

"HSYK ile ilgili konunun görüşüleceği bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması."

Kılıç, bu eleştirinin gündemin internet sitesinde yer almamasından kaynaklandığını belirtti. Kılıç, "Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz" dedi.

Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de "İşimiz zaten çok yoğun. Bu konuda yapılan konuşmalar, analizler tümüyle benim dışımdaki değerlendirmelerdir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # haşim kılıç # Anaysa Mahkemesi