Meclis'te 5 partinin ortak önergesi ile deniz salyası araştırma komisyonu kuruldu

Marmara Denizi’ndeki deniz salyasına çözüm için seferberlik sürüyor. Meclis Genel Kurulu’nda 5 partinin ortak önergesi ile araştırma komisyonu kuruldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Yükseköğretim Kurulu ile toplantı yapan akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantının ardından sonuç bildirgesi açıklandı.

Meclis'te 5 partinin ortak önergesi ile deniz salyası araştırma komisyonu kuruldu

Marmara Denizi’ndeki deniz salyasına karşı başlatılan seferberlik büyüyor. Meclis ve Yükseköğretim Kurulu soruna karşı harekete geçti.

5 siyasi parti tarafından Meclis Genel Kurulu’na ortak önerge sunuldu. Kabul edilen önerge ile Marmara Denizi'ndeki deniz salyası sorununa ilişkin araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon ile sorunun nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemler belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Yükseköğretim Kurulu tarafından oluşturulan akademikheyetle bir araya geldi. Akademik heyet tarafından oluşturulan bilimsel değerlendirme raporu Erdoğan’a sunuldu.

Erdoğan, ''Siz bilim insanlarının önerileri bizlere yol gösterici olacaktır'' dedi.

Toplantının ardından YÖK, deniz salyası sorununa acil çözümleri içeren sonuçbildirgesi yayınlandı.

YÖK'ün yayınladığı bildirgede şu maddelere yer verildi:

• Atık suların arıtıldıktan sonra denize geri verilmemesi ve sulamada kullanılması sağlanmalıdır.

• Karasal kökenli girdiler, ileri biyolojik arıtımdan geçirildikten sonra derin deşarj yapılmalıdır.

• Müsilajın zamansal ve mekansal dağılımı belirlenerek, Marmara kıyılarındaki hareketli platformlarla reaktif oksijen dozlamasının araştırılarak yapılması temin edilmelidir.

• Mevcut arıtma tesislerinin ileri arıtım teknolojileri ile entegrasyonu sağlanmalıdır. Konuyla ilgili bir izleme komitesi kurulmalıdır.

# gündem # YÖK # marmara denizi # deniz salyası # heyet # komisyon # Meclis Genel Kurulu # Sonuç # Akademik # YÖK açıklama # bildirge