Özel birliklerden Cerablus'a operasyon hazırlığı

Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türkiye'nin Suriye'de "kırmızı çizgi" ilan ettiği, Cerablus'a girmeye hazırlanıyor. Amaç, IŞİD'i temizlemek ve PYD'nin bölgeyi ele geçirmesini engellemek. Operasyon hazırlığı kapsamında bazı askeri zırhlı araçların bölgeye geçtiği öğrenildi. Öte yandan sınırda konuşlu tank ve obüslerin namluları da Suriye'deki PKK kantonlarına çevrildi.

Özel birliklerden Cerablus'a operasyon hazırlığı

Türk Özel Kuvvetleri, terör örgütleri IŞİD ve PYD tehdidi nedeniyle Türkiye'nin Suriye'de kırmızı çizgi ilan ettiği Cerablus'a girmeye hazırlanıyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, IŞİD'i uzaklaştırmak ve PYD'nin bölgeyi ele geçirmesini engellemek için operasyon hazırlığı başladı.

Sınırda bazı alanlar, askeri bölge ilan edildi. Bu bölgelere vatandaşların giriş çıkışları yasaklandı. Özel kuvvetler bünyesinde eğitim alan çok sayıda asker de sınırda konuşlandı.

Bölge kaynaklarının aktardıklarına göre, çok sayıda askeri zırhlı araç bölgeye geçti.

Türk askerinin bölgede ciddi bir direnişle karşılaşması durumunda "Uçar Birlik Harekatı"nın devreye gireceği, ihtiyaç duyulması durumunda da önceden belirlenmiş 8 ayrı noktaya operasyon yapılacağı öğrenildi. Bu konuda da Amerika ve Rusya ile koordinasyon sağlanacağı ifade edildi.

Öte yandan, sınırda konuşlu tank ve obüslerin namlusu Suriye'deki terör örgütü PKK kantonlarına çevrildi. Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, PYD'nin saldırısında Suriye'deki kantonlar vurulacak.

IŞİD'in Türkiye'ye doğru yaptığı roket atışlarına, angajman kuralları gereği misliyle karşılık verilmişti. Bu kural PYD için de uygulanacak.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # cerablus # özel birlikler