Dershane kararı AYM’de

Anayasa Mahkemesi, 9 Temmuz’da toplanarak dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı görüşecek. 2014 yılının Mart ayında Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen yasayı, CHP, Anayasa Mahkemesi’ne taşımış ve yürürlüğün iptalini istemişti. Yüksek Mahkeme, konuyu Perşembe günü esastan görüşerek karar verecek.

Dershane kararı AYM’de

Dershaneler faaliyetlerine son verecek ya da özel okula dönüştürülecek.” Meclis Genel Kurulu’nun verdiği bu kararı görüşmek için Anayasa Mahkemesi 9 Temmuz Perşembe günü toplanacak.

Dershanelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısı 2014 yılının Mart ayında 22 ret oyuna karşı 226 kabul oyuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaşmıştı.

Kanuna göre 1 Eylül 2015 tarihine kadar dershaneler ya özel okula dönüştürülecek ya da bu tarihten itibaren tüm faaliyetlerine son vereceklerdi.

CHP ise kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Mahkeme başvuruda eksik tespit ederek, tamamlanmasını istemişti. Eksiklikleri tamamlayan CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvurusunu yineledi.

CHP’nin ikinci başvurusunu inceleyen Yüksek Mahkeme, konuyu esastan incelemeye karar verdi. Anayasa Mahkemesi 9 Temmuz Perşembe günü toplanarak dershanelerle ilgili kararını verecek.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa mahkemesi # karar # dershane # perşembe günü